2016-12-13 Bajzát Rafae

Sikeres konferencia témája volt az egri sportiskolai modell 

Tartalmas konferenciát rendezett a Magyar Edzők Társasága és a Sportegyesületek Országos Szövetsége a Magyar Sport Házában.ban. Nem csupán teltházas, hanem egyenesen pótszékes rendezvény volt, sok ülőalkalmatosságot kellett kölcsönözni szomszédos irodákból, végül talpalatnyi hely sem maradt szabadon a hallgatóság széksorai között.A konferenciát Köpf Károly, a MET főtitkára vezette, köszöntőt Virág Lajos, a SOSZ ügyvezető igazgatója és Molnár Zoltán, a MET elnöke mondott. Az előre közzétett program pontosan alkalmazkodott a konferencia címéhez: Sportegyesületek irányítási modellje. Előadást tartott az egyegyesületi típusú sportiskola működéséről Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola igazgatója, a Sportiskolák Országos Szövetségének elnöke.

Bővebben

2016-05-23 Bajzát Rafae

Élsportolói program:  rendkívüli elnökségi, levél Borkai Zsoltnak

 A Sportiskolák Országos Szövetsége rendkívüli elnökségi ülésen megvitatta a  Magyar Olimpiai Bizottság Elnöksége által 2016. március 22-én elfogadott új élsportolói sportiskolai program bevezetésével kapcsolatos észrevételeket. Az intézmények részéről érkezett javaslatokból szakmai anyagot állítottak össze, melyet továbbítottak  a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének, Borkai Zsoltnak.

Bővebben

2016-04-05 Bajzát Rafael

HELLO BUDAPEST 2024

A 2024-es budapesti Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok megszervezésének jogáért pályázó Budapest 2024 Nonprofit Zrt. 2016. április 14-én rendezi meg a ’Hello Budapest 2024’ fesztivált.
Bővebben

2016-04-04 Bajzát Rafael

Szolnoki sportiskolások. irány Észtország!


A Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola U16-os csapata nemzetközi sikert ért el azzal, hogy továbbjutott az EYBL debreceni középdöntőjéből.

Bővebben

2016-03-22 Bajzát Rafael

VII. SIOSZ Gála, Budapest

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) a VII. SIOSZ Gálán ünnepélyes keretek közöttdíjazta a 2015-ben legeredményesebb hazai sportiskolákat és sportiskolásait. A Magyar Sport Házában kedden megrendezett eseményen a szövetség elnöksége által meghirdetett pályázatra minden korábbit meghaladó volt a jelentkezés.
 
Dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese köszöntőjében a testnevelésórák jelentőségét, a testnevelők kiemelt szerepét emelte ki. Beszédében kifejtette a testkultúra gyakorlásának személyiségfejlesztő hatásait. Méltatta a sportiskolákat, az ott dolgozó edzőket, tanárokat, a sportolókat és szüleiket. "A hétköznapi ember sokszor nem is gondol bele, milyen értékek rejlenek a testnevelés tanításában" - fogalmazott a sportvezető.

Bővebben

2016-03-20 Bajzát Rafael

Világbajnokok a győri Bercsényis kézis lányok

A középiskolai korosztály 2016-os kézilabda világbajnokságát  Franciaországban,  Rouen városában  rendezték. Magyarországot a lányok között a győri Bercsényi Miklós Középiskola képviselte az  AUDI ETO akadémiai sportosztályával . Az iskola a Magyar Diáksport Szövetség tagjaként a nemzeti tehetség pályázaton elnyert pénzből, Győr város támogatásával és az ETO KC összefogásával tudta vállalni a több milliós utat. Németh Zsolt igazgató, csapatvezető és Kun Attila testnevelő-edző irányításával a győri csapat világbajnoki címet szerzett.

Bővebben

2016-03-19 Bajzát Rafael

SIOSZ - közgyűlés
 
A Sportiskolák Országos Szövetsége 2016. március 4-én, Budapesten a Magyar Sport Házában tartotta rendes éves közgyűlését. Németh Zsolt levezető elnök megállapította, hogy a szervezet  54 tagjából 28 képviseltette magát, így a közgyűlés határozatképes.
Kovács Géza a SIOSZ elnöke beszámolt a 2015- évben végzett munkáról.  Többek között elmondta, hogy sikeres évet zárt a szövetség, amely annak is köszönhető, hogy az egyesületi és köznevelési intézmények jól tudtak egymással dolgozni. Kiemelkedő eredményekre lehet büszke a sportiskolás közösség. Sikeres konferenciákon erősödött a szakmaiság. A szervezet 2016-ban ünnepli fennállásának 20 éves évfordulóját, erre az alkalomra emlékkönyv, és szolnoki konferencia és ünnepség szerepel a tervekben.

Bővebben

2016-02-22 Bajzát Rafael

Március 4-én közgyűlést tart a SIOSZ

Kovács Géza elnök 2016. március 4-én 10 órára összehívta a Sportiskolák Országos Szövetségének közgyűlését. A tanácskozás helye a Magyar Sport Háza I. emeleti konferencia terme (1146. Budapest, Istvánmezei út. 1-3.).

Bővebben

2016-02-07 Bajzát Rafael

Sportiskolás konferencia - Szekcióülések jegyzőkönyve

A Budapesten megrendezett országos sportiskolai konferenciát a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskola, a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Sportiskolák Országos Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság szervezte.

Bővebben

2016-02-01 Bajzát Rafael

REFLEXIÓ - a Sportiskolák Országos Tanácskozásáról

Makovecz Éva intézményvezető és  Polgár Anikó intézményvezető-helyettes
Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium

Bővebben

2016-01-31 Bajzát Rafael

Sikeres sportiskolás konferencia

Rekordot jelentő résztvevővel, több mint 70 intézmény, 150-nél is több intézményvezetőjével, testnevelőjével és sportszakemberével rendezett a sportspecifikus tantárgyak tükrében országos sportiskolai konferenciát a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskola, a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Sportiskolák Országos Szövetsége és a Magyar Olimpiai Bizottság.

Bővebben

2016-01-03 Bajzát Rafael

Kik voltak 2016-ban Magyaország legjobb sportiskolát, sportolói?

Tisztelt Intézményvezetők!
A Sportiskolák Országos Szövetségének elnökség  nevében köszönjük a 2015-ös esztendőben elvégzett munkáját.  Továbbiakban is számítunk elhivatott tevékenységére,  építő jellegű javaslataira, hogy a SIOSZ keretein belül, a MOB sportiskolai programjával együttműködve  még eredményesebben és hatékonyabban működhessenek az ország sportikolái  
 Az elnökség nevében kérjük, hogy a összesítsétek  a 2015. évi sporteredményeiteket. A VII. SIOSZ gálán díjazzuk Magyarország legjobb köznevelési és egyesületi intézményeit és a legjobb egyéni sportiskolás sportolókat.
A mellékelt pályázatokat 2016. január 25-ig  kell elküldeni  postai úton a SIOSZ, Kovács Géza elnök  címére (3300- Eger, Stadion út 8.)
Bővebben

2015-12-31 Kovács Géza


A Sportiskolák Országos Szövetség elnöksége nevében  kívánunk a magyar sportban, a  sportiskolai rendszerben szereplő diákoknak, pedagógusoknak, a SIOSZ tagjainak sporteredményekben gazdag Boldog Új Évet!

Kovács Géza
SIOSZ elnök
Bővebben

2015-12-28 Bajzát Rafael

Sportiskolás tanácskozás Budapesten

A Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola és Középiskola, a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, a Sportiskolák Országos Szövetsége és a
Magyar Olimpiai Bizottság közös szervezésében 2016. január 18-án Budapesten rendezik meg a  SAportiskolák Országos Tanácskozását  a
a sport specifikus tantárgyak tükrében. A konferencia 10 órától kezdődik a Magyar Sportok Házában (1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3) . A vitaindító előadásokat külön szekcióban tárgyalják az általános és középiskolások. Intézményenként 2 kollégát várunk. Kérjük, hogy a jelentkezéskor jelöljék meg, hogy melyik szekció ülésén szeretnének részt venni.
Jentkezési határidő: 2016. január 08.
A konferencián való részvétel ingyenes,
Bővebben

2015-12-27 Bajzát Rafael

BERCSÉNYI: 60!

Intézményük fennállásának 60. évfordulója ünnepelte a  Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskolája és Szakiskolája . Aa kerek évforduló alkalmából készíttetett emlékkövet avattak az iskola udvarán. Boros Bálint, a Bercsényi első nevelőtestületének tagja avatta fel a jubileumi emlékművet, majd az iskola alapításának idejéből, 1956-ból hallhatott rádióhíreket a közönség.

Bővebben

2015-12-25 Bajzát Rafael

Sike András Birkózó Csarnok 

Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, az Egri Városi Sportiskola és az Egri Vasas SE birkózó szakosztálya döntésének megfelelően a felújított egri birkózó csarnok Sike András olimpiai bajnok birkózó nevét vette fel. Az ünnepélyes névadási ünnepségre érkezők már a Malomárok úti bejáratnál láthatták a Wigner-iskola területén lévő csarnok falán elhelyezett három méter széles felirattal: Sike András Birkózó Csarnok.

Bővebben

2015-11-26 Kovács Ivett

Fókuszban a sportiskolai tehetséggondozás a pécsi konferencián

Újabb nagyváros került fel a sportiskolai konferenciák országos térképére: az idei SIOSZ-kongresszust Pécsen rendezték. A baranyai megyeszékhelyen a köznevelési és az egyesületi jellegű sportiskolák együttműködési lehetőségeit tárgyalták a fórum résztvevői a tehetséggondozás szemszögéből. A MOB részéről előadást tartott Fábián László és Lehmann László is.

Bővebben

2015-11-03 Kovács Géza

Kedves  Kollégák!

Tisztelettel meghívom Önöket  a Sportiskolák Országos Szövetségének  pécsi Sportszakmai Fórumára és az azt követő rendkívüli közgyűlésre.  Várjuk jelentkezéseteket a sportiskolakorszagoszsovetsege@gmail.com címen.  Házigazdánk a  Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Fővédnök: Szabó Bence a MOB főtitkára.

Együtt vagyunk sikeresek!

Kovács Géza, a SIOSZ elnöke

Bővebben

2015-10-21 Bajzát Rafael

Pécsi konferenciára várják a sportiskolásokat

A  Sportiskolák Országos Szövetsége és a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. Szakmi Konferenciát rendez Pécs városában 2015. november 16-17-én. A konferencia témája: A köznevelési és az egyesületi jellegű sportiskolák együttműködési lehetőségei a sportolók tehetséggondozásában.

Bővebben

2015-06-25 Bajzát Rafael

Tóth Gabriella kézilabdás kapta a győri Bercsényi iskola Fehér Miklós díját

A győri Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakközépiskola és Szakiskola  és a portugál Benfica által alapított Fehér Miklós díjat minden évben egy olyan tanuló kapja, akinek kiemelkedő sportteljesítménye mellett tanulmányi eredménye, közösségi munkája és magatartása is példaértékű.  Idén Tóth Gabriella válogatott kézilabdás és Farkas Roland tanár kapta a díjat, amelyet Németh Zsolt igazgató és Ivánkovics József, a kisalfold.hu főszerkesztője, Fehér Miklós bercsényis osztálytársa adott át. 

Bővebben

2015-06-08 Bajzát Rafael

Tanévzáró elnökségi ülés (2015. június 8.)

A Sportiskolák Országos Szövetségének elnöksége 2015. június 8-án a Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézetben tartotta tanévzáró elnökségi ülését. Az elnökség tagjai mellett jelen volt az eseményen meghívottként Lehmann László, a MOB sportiskolai programvezető.  Kovács Géza, elnök köszöntiötte a megjelenteket, és rövid tájékoztatást adott az elmúlt 10 hónap tevékenységéről. Elsőként elmondja, hogy az elszámolás a felügyelő bizottság felé megtörtént. A megújulást segítő éves programok közül kiemelt néhány fontos eseményt: a debreceni konferenciát, a Csanádi- SIOSZ konferenciát, a Közgyűlést, a SIOSZ gálát.

Bővebben

2015-03-31 Bajzát Rafael

VI. SIOSZ-gála

A Sportiskolák Országos Szövetsége Budapesten a Magyar Sport Házában tartotta meg a VI. SIOSZ Gála díjkiosztó ünnepséget. Az eseményen részt vett és díjátadóként közreműködött Dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója a Magyar Tornaszövetség elnöke, Kiss Norbert az EMMI helyettes államtitkára, Dr. Bartha Csaba a MOB sportigazgató helyettese, Balogh Gábor a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Dr. Jakabházyné Mező Mária a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára, Dr. Csötönyi Sándor a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, Lehmann László a MOB sportiskolai programvezetője. Képviseltették magukat a sportiskolák vezetői, a fenntartók képviseletében alpolgármesterek, sportreferensek, sportszövetségek képviselői.

Bővebben

2015-03-29 Bajzát Rafael

VI SIOSZ Gála

Március 31-én 10 órától a Magyar Sport Házában rendezik meg a  VI.  SIOSZ-Gála díjkiosztó ünnepséget. Az eseményen a Sportiskolák Országos Szövetsége a 2014-as eredmények alapján díjazza az ország legjobb sportiskoláit, illetve sportiskolás sportolóit.

Bővebben

2015-03-16 Bajzát Rafael

IV. Sportpedagógiai konferencia

A Magyar Olimpiai Érdemrenddel kitüntetett Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet és a Sportiskolák Országos Szövetsége Budapesten a MOM Kulturális Központban rendezte meg a IV. Sportpedagógiai Konferenciát.

Bővebben

2015-02-26 Bajzát Rafael

Sportpedagógiai konferencia

 

A Csanádi Árpád Általános Iskola, Sportiskola, Középiskola és Pedagógiai Intézet, valamint a Sportiskolák Országos Szövetsége 2015. március 10-én, 10 órától Sportpedagógiai szakmai konferenciát rendez Budapesten a MOM parkban.

Bővebben

2015-02-25 Bajzát Rafael

Közgyűlést tartott a SIOSZ!

A Sportiskolák Országos Szövetsége Budapesten a Puskás Ferenc Stadion VIP termében tartotta rendes évi közgyűlését. Az 53 SIOSZ tag közül 38 képviseltette magát.

Bővebben

2015-02-19 Kovács Géza

Tisztelt SIOSZ Tagok!

 

Örömmel tájékoztatlak benneteket, hogy elkészítettük és elküldjük részetekre 2015 év első hírlevelét, melyben tájékoztatást adunk az Elnökségi Ülésünkről

Bővebben

2015-01-28 Bajzát Rafael

Tisztelt SIOSZ-tagok!

Értesítjük a Sportiskolák Országos Szövetségének tagjait, hogy a  SIOSZ  elnöksége a 2015. január 26-i ülésén döntött az elkövetkező időszak fontos eseményeinek programjáról.

Bővebben

2015-01-27 Bajzát Rafael

Szellemi olimpia - közösen a szlovákokkal

Közös szellemi olimpiát tervez a Magyar és a Szlovák Olimpiai Akadémia
Erről január 14-én tartott megbeszélést Pozsonyban, a Szlovák Olimpiai Bizottság székházában a két nemzeti olimpiai akadémia küldöttsége.
Bővebben

2015-01-26 Bajzát Rafael

Jelölés Fair Play díjra
 
A Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play Bizottsága 2015. február 15-ig meghosszabbítja a „Fair Play” díj jelölések beküldési határidejét. - Várjuk javaslataikat, jelöléseiket minden olyan esetben, amikor kiemelkedően sportszerű cselekedetről, a Fair Play elveit folyamatosan és példamutatóan szem előtt tartó életpályáról, vagy a Fair Play értékek népszerűsítése területén kiemelkedő tevékenységről szereznek tudomást. A javaslatokat előzetesen is köszönjük szépen! - hívja fel a figyelmet dr. Kamuti Jenő, a MOB Fair Play Bizottságának elnöke.
Február 15-ig lehet javaslatokat tenni a Magyar Olimpiai Bizottságnál arra, hogy kik kapják meg a 2014-es évre vonatkozó Fair Play díjakat.
Bővebben

2014-12-11 Kovács Géza

A Sportiskolák Országos Szövetség elnöksége nevében  kívánunk a magyar sportban, a  sportiskolai rendszerben szereplő diákoknak, pedagógusoknak, a SIOSZ tagjainak  Békés Karácsonyi Ünnepeket és sporteredményekben gazdag Boldog Új Évet!Kovács Géza
SIOSZ elnök
Bővebben

2014-12-10 Bajzát Rafael

VI. SIOSZ GÁLA -  Pályázati felhívás

A Sportiskolák Országos Szövetsége 6. alkalommal díjazza az ország legjobb sportiskoláit és legjobb sportiskolás sportolóit. Az elnökség döntése szerint a VI. SIOSZ GÁLÁT 2015. februárban  (később kijelölt időpontban ) rendezik meg Budapesten a Magyar Sportok Házában.
Bővebben

2014-11-18 Bajzát Rafael

Konferencia: Debrecen jó példát mutatott

A sportiskolai rendszer méltó helyet kapott a MOB rendszerében. A Sportiskolák Országos Szövetségének (SIOSZ) elnöke szakmai konferencián mondta ezt köszöntőjében Debrecenben. Kovács Géza hangsúlyozta, Nanjingban az ifjúsági olimpián 12 sportiskolás képviselte Magyarországot. Lehmann László programvezető kiemelte, a sportiskolai rendszer a hazai utánpótlás-nevelés egyik nagyon fontos eleme. Pignitzky Dorottya a Héraklész-, a Sport XXI. programról és a nanjingi ifjúsági olimpiáról is beszélt. A MOB által támogatott SIOSZ történetében hagyomány, hogy országos konferenciát rendeznek az ország valamely településén, a helyi sportiskola közreműködésével. Legutóbb Győr adott otthont a fórumnak, ahol Borkai Zsolt, a MOB elnöke is előadást tartott. Idén a SIOSZ mellett, Becsky András vezetésével a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola volt a kétnapos esemény főszervezője. Az előadások színhelye a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi kara volt.

Bővebben

2014-11-14 Bajzát Rafael

Digitális tananyag sportiskolásoknak

 

A Magyar Olimpiai Bizottság Sportiskolai programvezetője, Lehmann László sajtótájékoztatóval egybekötött projektzáró rendezvényen mutatta be az elsősorban sportiskolásoknak készített digitális tananyagot. A portálon 8 tantárgy több mint 70 témaköre található meg 550 oktatóvideóban, tesztben és feladatlapban feldolgozva - köztük a sport, az olimpiai mozgalom.

Bővebben

2014-11-13 Bajzát Rafael

Sportiskolai képzés az egri Gárdonyiban
 
Az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a város központjában lévő, saját leánykollégiummal rendelkező, országosan is elismert intézmény. Az újonnan beindított sportiskolai képzés a sportoló tanulók speciális igényeihez igazodó nevelést, oktatást biztosít. Segíti a sportoló fiatalok iskolai és sportbeli kötelezettségeinek összehangolását, hogy választott sportágukban képességeiknek megfelelően a legjobb eredményeket tudják elérni, emellett alkalmassá váljanak a felsőoktatási intézményekben való továbbtanulásra.A sporttagozatos diákjainknak biztosítjuk az edzéslátogatást, a versenyeken való részvételt, egyéni tanrendet, órakedvezményt, felzárkóztatást, elméleti sportági órákat a testnevelés érettségi, a sportirányba való továbbtanulás elősegítését.
Bővebben

2014-11-11 Bajzát Rafael

Sportiskolai konferencia Debrecenben


A magyarországi sportiskolákról, a hazai utánpótlás-nevelési programokról, azok támogatásáról, a tehetséggondozás szintereiről, a gyakorlati vonatkozásokról rendeznek sportszakmai konferenciát Debrecenben november 14-én és 15-én.
 A konferenciát a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) a Debreceni Sportcentrum – Sportiskolával közösen szervezi a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán (4032 Debrecen, Böszörményi út 138., TVK épület, 104. terem).

Bővebben

2014-11-02 Bajzát Rafael

Tanulmányút: Olympia titkai, Coubertin szíve, a Márvány-stadion varázsa

Sajnálhatja, aki nem tudott résztvenni a Magyar Olimpiai Akadémia szervezésében az október 19-24-i görögországi tanulmányúton. A Sportiskolák Országos Szövetsége is meghirdette tagjainak az utazást, sajnos kevesen éltek a lehetőséggel. Fantasztikus élmény volt az  Olympiában és Athénban eltöltött öt nap, túlzás nélkül állíthatjuk, minden a  sportban dolgozó szakembernek, testnevelőnek látni és éreznie kellene az a kellene az  ókori stadion , a szent liget atmoszféráját, az olimpizmus bölcsőjének maradványait.

Bővebben

2014-10-18 Bajzát Rafael

Sportszakmai konferencia Debrecenben

 

Tehetséggondozás a gyakorlatban, Út a Sportiskolától az Olimpiáig címmel rendeznek sportszakmai konferenciát november 14-15én Debrecenben. A szervező a Sportiskolák Országos Szövetsége, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola, társszervező  rársszervező a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Az első napon a MOB illetékes vezetői a sportiskolai és utánpótlásnevelési programokról tartanak előadást. A házigazda debreceniek a helyi tehetség gondozási gyakorlatot mutatják be a résztvevőknek. A másnapi programban sportági bemutatók, és a  debreceni létesítmények megtekintése szerepel aprogramban. Várják a sportiskolák képviselőonek részvételét. Jelentkezni, regisztrálni az iskolákhoz kiküldött információknak megfelelően legkésőbb november 1-ig lehet a keczeli.danica@cts.hu, vagy  siosz@citromail.hu címen.

Bővebben

2014-10-17 Bajzát Rafael

Fókuszban a sportiskolák

A Sportiskolai feladatokat ellátó köznevelési intézmények vezetői részére tartott munkaértekezletet a MOB . A már hagyományos évi konzultáció alkalmából nyolcvanöt oktatási intézmény százötven vezetője hallgatta meg a sportiskolákkal kapcsolatos aktualitásokat a MOM Kulturális Központban. A megbeszélésen a sportiskolák további állami finanszírozásának új rendje és működésükkel kapcsolatos jogi és tartalmi szabályozási kérdések kerültek napirendre.

Bővebben

2014-09-22 Bajzát Rafael

Sportiskolás kerekasztal

 

A Magyar Olimpiai Bizottság sportiskolai programjával kapcsolatos szakmai egyeztetést tartanak 2014. szeptember 24-én Egerben a Városháza tanácskozó termében. Lehmann László program vezető és Kovács Géza a SIOSZ elnöke  a kozultációra meghívta Rázsi Botondot Eger Megyei Jogú Város  sportért felelős alpolgármesterét. 

Bővebben

2014-09-21 Bajzát Rafael

Olimpiai  bronzérem Nanjing-ból 

 

Meghatározó tényező a magyar utánpótlás sportban az  Egri Városi Sportiskola. Az intézmény edzői értekezlettel  indította a 2014-2015-ös tanévet. Az EVSI-nél 11  sportágban közel 500 diák, 38 edző irányításával végzi az  edzésmunkát és képviseli az iskola és a város színeit a  hazai és nemzetközi versenyeken. A 2014-es esztendő  eddig bővelkedett a sikerekben. Kovács Géza  sportiskola igazgató szerint hogy óriási dolog kivívni a  szereplés jogát Európa vagy vlágbajnokságon. A sikeres  szereplés éremszerzés keveseknek sikerülhet. 

Bővebben

2014-09-20 Bajzát Rafael

MOB - KLIK egyeztetés a sportiskolai programról   

A Magyar Olimpiai Bizottság és a Klebelsberg  Intézményfenntartó Központ (KLIK) szakmai  egyeztetést folytatott a Sportiskolai program eddigieknél  még hatékonyabb végrehajtása érdekében  a MOB  székházában. 

Bővebben

2014-09-19 Bajzát Rafael

Tizenötezer sportiskolás kezdte a tanévet 

 

A MOB által szakmailag koordinált Sportiskolai  program keretében 15 ezer általános és középiskolás  fiatal számára kezdődött el a tanév szeptember elején.

Bővebben

2014-09-18 Bajzát Rafael

Szabó Bence: Elképesztően jó szereplés Nanjingban

A kétszeres olimpiai bajnok vívó-sportvezető, Szabó Bence akár jubilálhatott is volna az idei ifjúsági olimpián: a nanjingi volt a tizedik ötkarikás játékok, amin részt vett. A MOB főtitkára a kínai multisportesemény több programját megtekintette, a helyszínen elsők között gratulált több magyar fiatal sikeréhez. 
Bővebben

2014-07-25 Bajzát Rafael

Bronzérem a kézilabdás iskolai világbajnokságon!
 
A törökországi Trabzonban megrendezett Iskolai Kézilabda Világbajnokságon a győri Bercsényi Miklós Középiskola leánycsapata, mint Diákolimpiai 
bajnok képviselte Magyarországot. 
Bővebben

2014-06-11 Bajzát Rafael

Tanulmányút Görögországba.

A Sportiskolák Országos Szövetsége a Magyar Olimpiai Akadémiával együttműködve  szakmai tanulmányutat szervez Görögországba. Az utazás időpontja 2014. október 19-24.

Bővebben

2014-04-11 Bajzát Rafael

V. SIOSZ-Gála: Díjak a legjobbaknak

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) ötödik alkalommal ismerte el az előző esztendőben legjobban teljesítő sportiskoláit és sportiskolás sportolóit csütörtökön, a Magyar Sport Házában rendezett gála alkalmával. A pályázatok alapján 4 kategóriában 20 intézmény, továbbá 12 sportágotório legeredményesebb versenyzőit jutalmazták. Díjat vehetett át többek közt Liu Shaolin Sándor, szocsi olimpikon, Eb-bronzérmes gyorskorcsolyázó és Biczó Bence, ifjúsági olimpiai bajnok és Universiadé-győztes úszó, a londoni ötkarikás játékok résztvevője.

Bővebben

2014-04-09 Bajzát Rafael

Két új intézménnyel bővül a MOB sportiskolai hálózata

Putnoki és ózdi általános iskolák csatlakoznak a következő tanévtől a MOB Sportiskolai programjához. Az erre felhatalmazó hivatalos dokumentumot Lehmann László, a Magyar Olimpiai Bizottság programvezetője adta át ünnepélyes keretek között.

Bővebben

2014-04-03 Bajzát Rafael

V. SIOSZ Gála
Április 10-én 10 órától a Magyar Sport Házában rendezik meg az V. SIOSZ-Gála díjkiosztó ünnepséget. Az eseményen a Sportiskolák Országos Szövetsége a 2013-as eredmények alapján díjazza az ország legjobb sportiskoláit, illetve sportiskolás sportolóit.
Bővebben

2014-04-01 Bajzát Rafael

Tanulmányút Görögországba

 

A Sportiskolák Országos Szövetsége szakmai tanulmányutat szervez a Magyar Olimpiai Akadémia támogatásával 2014. október hónapban Görögországba (6 nap). A tanulmányi útra jelentkezhetnek a Sportiskolák Országos Szövetségének rendes tagjai, jelentkezési sorrendben, a létszámkorlátot figyelembe véve maximum 30 fő.

Bővebben

2014-03-22 Bajzát Rafael

Előrelépett, erősödött a SIOSZ
A Sportiskolák Országos Szövetsége 2014. március 21-én a Puskás Ferenc Stadion VIP-termében tartotta rendes évi közgyűlését. A 48 fős tagságból 33 intézmény képviseltette magát a tanácskozáson. Németh Zsolt elnökségi tag köszöntője után dr. Weisz Norbert ügyvéd, levezető elnök irányította a a napirendek tárgyalását.
Bővebben

2014-03-20 Bajzát Rafael

KÖZGYŰLÉSI ANYAGOK
 
A Sportiskolák Országos Szövetsége 2014. március 21-én tartja
A közgyűlés helye: Puskás Ferenc Stadion, Iharos terem
(1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.)
A közgyűlés időpontja: 2014. március 21. (péntek) 10.00 óra 
Bővebben

2014-03-11 Bajzát Rafael

Pályázati felhívás
 
A Sportiskolák Országos Szövetsége 2014. április 10-én Budapesten rendezi meg az V. SIOSZ Gálát, amelyen díjazásban részesülnek az ország legjobb sportiskolái és sportiskolás sportolói. 
Bővebben

2014-02-25 SIOSZ Elnökség

Tájékoztató levél a SIOSZ tagjai részére

Tisztelt Tagtársunk!
A SIOSZ Elnöksége a soron következő, 2014.03. 21-i Közgyűlés előkészítésben számít a Te véleményedre is!
Kérjük, segítsd munkánkat!
Bővebben

2014-02-22 Bajzát Rafael

MEGHÍVÓ
a Sportiskolák Országos Szövetsége közgyűlésére
 
A közgyűlés helye: Puskás Ferenc Stadion, Iharos terem
(1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.)
A közgyűlés időpontja: 2014. március 21. (péntek) 10.00 óra
Bővebben

2014-02-14 Bajzát Rafael

MOB sportiskolai konferencia

A MOB Sportiskolai program munkatársai munkaértekezletet szerveztek a köznevelési típusú sportiskolák számára, a beiskolázási “jó gyakorlatok” bemutatására. Az eseményen 47 sportiskola több mint 80 szakembere vett részt, 9 általános illetve középiskola képviselője tartott szakmai bemutatót.

Bővebben

2014-02-10 Bajzát Rafael

Ökölvívás - Megújult teremben az Észak-magyarországi  Tigrisek
Vasárnap hivatalosan is átadták az Egri Városi Sportiskola Hadnagy úton található megújult ökölvívó edzőtermét, amely az Észak-Magyarországi Régió Központjaként is funkcionál majd a jövőben . A hajdani vívócsarnok felújítását a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériumával és a Magyar Olimpiai Bizottsággal közösen finanszírozta azb ökölvívás sportágfejlesztési koncepció megvalósulásának érdekében
Bővebben

2013-12-20 Bajzát Rafael

A sportiskolás atléta tragikus halála 

Gyászol a magyar sport, a sportiskolás társadalom. A fürdőszobában, zuhanyzás közben szenvedett súlyos szén-monoxid-mérgezést a 13 éves Kun Zita. Vasárnap szállították kórházba életveszélyes állapotban. Mélyaltatásba helyezték, de hiába, már nem tudták megmenteni az életét, december 18-án elhunyt.
Bővebben

2013-12-19 Bajzát Rafael

Sikeres a Sportiskolai program
 
A Sportiskolai program egy speciális utánpótlás-nevelési rendszer. A program az 1-12. (13.) évfolyamos tanulók iskolai nevelését és oktatását, továbbá sportnevelését és sportoktatását támogató komplex pedagógiai és sportszakmai rendszert foglalja magába. A közoktatási intézmény a 6-20 éves korig terjedő időszakban a sportoló tanulók tankötelezettségéből fakadó kötelezettségeinek és a sportkarrier építésének lehetőségét igyekszik összeegyeztetni és összehangolni. A rendszer fontos elemei az egyesületi formában működő Sportiskolák is.
Bővebben

2013-12-17 Bajzát Rafael

Ötven éves Debreceni Sportiskola

Különleges, ünnepi dátumhoz érkezett a Debreceni Sportiskola 2013-ban. A számtalan kiváló, az élvonalbeli bajnokságokban és nemzetközi versenyeken is nagyszerűen teljesített versenyzőt és még annál is több, máig is sportoló egészséges felnőttet útjára indító szervezetet Debrecen Város Tanácsának döntése alapján éppen fél évszázada, 1963-ban alapították.

Bővebben

2013-11-22 Bajzát Rafael

Sportiskolai konferenciát rendeztek a MOB-ban


A Magyar Olimpiai Bizottság Sportiskolai programjának támogatásával, a Csanádi iskola szervezésében, továbbképzési programot rendeztek sportiskolai szakembereknek a MOB tanácstermében november 18-án. A megnyitón Rabi Ferencné iskolaigazgató köszöntötte a résztvevőket, majd Fábián László, a MOB sportigazgatója a több mint tíz esztendeje - jelenleg már a MOB keretein belül -, sikeresen működő utánpótlás-menedzselő programokról (Héraklész-, Sport XXI.- és Sportiskolai-) valamint a sport és a tanulás összehangolásáról beszélt.

Bővebben

2013-10-07 Bajzát Rafael

Sportlétesítmény fejlesztési stratégiát fogadott el a kormány

A kormány elfogadta a 2014-től 2020-ig tartó időszakra vonatkozó sportlétesítmény-fejlesztési stratégiát -közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért és ifjúságért felelős államtitkársága. Simicskó István államtitkár szólt arról is, hogy az állam Magyarország sportnagyhatalmi státuszának megtartása érdekében 2014 és 2020 között 135 milliárd forintot költ tizenhat nem látványsportág támogatására, az ezzel kapcsolatos szerződéseket hamarosan megkötik az érintett szakszövetségekkel. Hozzátette, a pénzt az élsportra, az utánpótlás bázisokra, akadémiákra, egyesületekre, létesítményfejlesztésre, edzők fizetésére fordítják, mert égető szükség van arra, hogy 21. századi körülményeket biztosítsanak a sportágak képviselőinek munkájához.

 

Bővebben

2013-09-27 Bajzát Rafael

Deklarálták a Tatai Atlétikai Club Városi Sportiskolát

Ünnepélyes keretek közt deklarálták a Tatai Atlétikai Club (TAC) Városi Sportiskolát, a sportklub székházában, szeptember 19-én.

Bővebben

2013-09-07 Bajzát Rafael

Az utanpotlassport.hu szerkesztősége - a Magyar Olimpiai Bizottság és a
Decathlon támogatásával, Borkai Zsolt MOB-elnök fővédnökségével - immár
harmadik alkalommal rendez nagyszabású utánpótlás-nevelési konferenciát.

A 2013. november 5-én a TF-en tartandó rendezvényünkön az előadások
egyik központi témája lesz az iskolai testnevelés és az élsport
kapcsolata
lesz.

Bővebben

2013-06-01 Bajzát Rafael

Negyedik SIOSZ-gála - A legjobb sportiskolásokat díjazták

A legjobban teljesítő sportiskolákat és sportiskolásokat díjazták csütörtökön a Sportiskolák Országos Szövetségének (SIOSZ) díjátadó ünnepségén. A IV. SIOSZ Gálán a 2012-ben elért eredmények alapján az egyéni elismerések (sportolók és edzőik) mellett, két kategóriában, három-három iskolát jutalmaztak. Egyéniben a londoni olimpikon úszót, Kapás Boglárkát is kitüntették. 

Bővebben

2013-04-16 Bajzát Rafael

SIOSZ Közgyűlés

A Sportiskolák Országos Szövetsége 2013. április 10-én tartotta éves l közgyűlését Budapesten a Puskás Ferenc Stadion Iharos termében.

A közgyűlésen 33 küldött jelent meg a köznevelési és egyesületi sportiskolák képviseletében. 

Bővebben

2013-04-16 Bajzát Rafael

Hogyan válasszunk sportágat?

Az elmúlt heteben megszületett Nagy János: Hogyan válasszak sportágat  című  kiadványról készült első 2x4 perces szakmai film!

A filmben szereplő sportszakemberek, olimpikonok...

Bővebben

2013-03-26 Kovács Géza

KÖZGYŰLÉS

A Sportiskolák Országos Szövetsége 2013. április 10-én 10.30-tól közgyűlést tart a Puskás Ferenc Stadion Iharos termében.

Bővebben

2013-03-25 Bajzát Rafael

IV. SIOSZ GÁLA

A Sportiskolák Országos Szövetsége 2013-ban is megrendezi a SIOSZ gálát, amelyen elismerésben részesítik az ország legjobb sportiskoláit és sportolóit. A pályázati határidő: 2013. május 1.

Bővebben

2012-12-19 Bajzát Rafael

Együttműködés a megújult Magyar Olimpiai Akadémiával

A Magyar Olimpiai Akadémia ( a (MOA) dr. Aján Tamás elnökletével tartott ülést a Magyar Sport Házában. A tanácskozáson részt vett Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, aki elmondta, hogy a MOB az olimpiai eszme és a magyar sportmozgalom olimpiai hagyományainak ápolása céljából működteti a Magyar Olimpiai Akadémiát.
Bővebben

2012-11-29 Bajzát Rafael

Sportversenyekkel folytatódott a győri SIOSZ-rendezvény

A Sportiskolák Országos Szövetsége kétnapos rendezvényt tartott a győri Bercsényi Szakközépiskolában, ahol szakmai konferenciára, sportági bemutatókra és - 19 sportiskola részvételével - sportversenyekre került sor.  A kétnapos esemény második, csütörtöki napján a sportversenyeké volt a főszerep: összesen 19 iskola félezer diákja vett részt a kézilabda Truka Kupán, továbbá az atlétikai és kajak ergométeres viadalokon.   Magyarországon összesen 90 köznevelési típusú és 18 egyesületi típusú sportiskola működik. Az előbbiek közül 54 a MOB-on keresztül államilag támogatott. A 108 intézményben összesen közel 25 ezer 6 és 20 év közötti fiatal sportol.

Bővebben

2012-11-28 Bajzát Rafael

Borkai Zsolt nyitotta meg a SIOSZ győri Sportszakmai Fórumát és Sporttalálkozóját


A Sportiskolák Országos Szövetségének Sportszakmai Fórumát és Sporttalálkozóját Borkai Zsolt polgármester, a MOB elnöke szerdán délután nyitotta meg . A Sportiskolák Országos Szövetségének (SIOSZ) Sportszakmai Fórumát és Sporttalálkozóját november 28-án és 29-én rendezik Győrben. A kétnapos országos rendezvény helyszíne a Bercsényi Miklós Középiskola, ahol az első napon elméleti előadásokon és módszertani bemutatókon vehetnek részt a sportiskolás szakemberek, a második napon pedig több sportágban rendeznek versenyeket a benevezett csapatok részére. A rendezvényen több mai és egykori olimpikon és olimpiai bajnok sportoló is részt vesz, többek közt Ábrahám Attila kajakozó, valamint Drávucz Rita és Vári Attila vízilabdázók. Az eseményen mintegy 120 szakember jelent meg.

Bővebben

2012-11-20 Rafael Bajzat

Sportszakmai fórum és sporttalálkozó Győrben


A Sportiskolák Országos Szövetsége Sportszakmai Fórumot és Sporttalálkozót tart november 28 - 29- én Győr városában.

Az első napon elméleti előadások és módszertani bemutatókon vehetnek részt a sportiskolás szakemberek. A második napon több sportágban rendeznek versenyeket a benevezett csapatok részére.

Bővebben

2012-06-07 mob.hu

III. SIOSZ-gála - képes összefoglaló

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) 3. alkalommal rendezte meg díjátadó gáláját, melyen az ország legjobb sportiskoláit, illetve sportiskolás sportolóit díjazták az elmúlt esztendőben elért eredményeik alapján. Az intézményeknél külön értékelték a köznevelésű típusú, illetve egyesületi jellegű iskolákat; egyéniben 13, nemzetközileg is sikeres sportoló kapott elismerést.

Bővebben

2012-06-06 SIOSZ

III. SIOSZ-gála

A Sportiskolák Országos Szövetsége 3. alkalommal Budapesten, a Magyar Sport Házában rendezte meg a SIOSZ-gálát, amelyen az ország legjobb sportiskoláit, illetve sportiskolás sportolóit díjazta.  Az intézményeknél külön értékelték a köznevelésű típusú, illetve egyesületi  jellegű iskolákat.

Bővebben

2012-05-28 Bajzát Rafael

Kovács Gézát választották a SIOSZ elnökének

Magyar Sport Házában tartotta tisztújító  közgyűlését a Sportiskolák Országos Szövetsége.  2002-ben alapított szervezet új elnökének Kovács Gézát, az Egri Városi Sportiskola igazgatóját, a MOB tagját  választották.

Bővebben

2012-05-05 SIOSZ

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Sportiskolák Országos Szövetsége zárt pályázatot ír ki:
- A Magyarország legjobb egyesületi jellegű sportiskolája 2011." címért két kategóriában (500 fő alatti és 500 fő feletti). - letölt
- A Magyarország legjobb köznevelési típusú sportiskolája 2011." címért két kategóriában (általános illetve középiskolai). - letölt
- A Magyarország legjobb sportági sportiskolása 2011."címért (sportiskolánként egy sportoló pályázatát lehet benyújtani). - letölt
A pályázati feltétel: 2012. évi SIOSZ tagság, 2012. évi befizetett tagdíj.

Bővebben

2012-05-03 Kovács Géza

Meghívó a Sportiskolák Országos Szövetsége beszámoló és tisztújító közgyűlésére.

2012. május 9. 10 órai kezdettel a Magyar Sport Háza I. emeleti Konferenciatermében. 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.

Közhasznúsági jelentése a 2011-es esztendőről. 

Bővebben

2012-05-02 siosz

SIOSZ ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS (Tervezet)

Bővebben

2012-04-21 nupi

Dunántúli, regionális sportszakmai és tehetséggondozó napot szervezett sportiskolák vezetői, szakemberei számára a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. Az eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) programvezetői, munkatársai is részt vettek.

Bővebben

2012-03-06 sportolonemzet.hu

Mindennapos testnevelés a gyakorlatban
Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportpolitikáért felelős államtitkára is felszólalt „A mindennapos testnevelés bevezetésének legjobb gyakorlatai” című országos konferencián. A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) által szervezett szimpóziumon a sportpolitikáért felelős államtitkár a mindennapos testnevelés kérdésköre és szabályozása kapcsán ismertette a kormány sportágazati vezetésének álláspontját, fő célkitűzéseit.
Bővebben

2012-03-03 nupi.hu

Sportiskolák: Képviselet a MOB közgyűlésében.

A Magyar Olimpiai Bizottság február 26-ai közgyűlésén a diák, főiskolai és egyetemi tagozatban a sportiskolák is képviseletet kaptak. A következő ciklusban a szervezetben a Sportiskolák Országos Szövetségének (SIOSZ) meghatalmazott elnöke, Kovács Géza, az Egri Városi Sportiskola igazgatója képviseli a közoktatási típusú és egyesületi jellegű sportiskolákat.

Bővebben

2012-02-02 nupi.hu

Kecskeméti Gábor Emléknap Békésben, sportiskolai előadással

Az olimpikon tornásznak tisztelegve emléknapot tartottak Békésben február első napján. A programban az emlékezés mellett konferenciára is sor került. A Nemzeti Sport Intézetet Lehmann László sportiskolai programvezető és Farkas Márta, a szakmai program munkatársa képviselte.

Bővebben

2011-12-17 nupi.hu

Tíz éves az Egri Városi Sportiskola – NSI-vezetők is díjaztak

Alapításának tízéves jubileumát ünnepelte az egri városháza dísztermében az Egri Városi Sportiskola. A 2001-es „születésű” EVSI évfordulóján az NSI részéről jelen volt Lehmann László Sportiskolai programvezető mellett Lukács Zsuzsanna főigazgató-helyettes is.

 

A 11 szakosztállyal működő EVSI az egyik legeredményesebb egyesületi jellegű sportiskolája az országos rendszernek. Sportolói az elmúlt évtizedben, az egyéni sportágakban diákolimpián és magyar bajnokságokon 141 arany-, 222 ezüst- és 235 bronzérmet gyűjtöttek; 64 válogatott és 21 kiemelt válogatottat versenyeztettek nemzetközi viadalokon. A dicsőséglistát a „Magyarország Legjobb Sportiskolája” 2009-es első helyezés és a 2010-es harmadik helyezés teszi teljessé

Bővebben

2011-11-19 nupi.hu

Oktatás a sportban, sport az oktatásban II. - középpontban a sportiskolák - konferencia

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézete és az ELTE Sport Kft. a Nemzeti Sport Intézet (NSI) közreműködésével szakmai konferenciát szervezett az „Oktatás a Sportban – Sport az Oktatásban” címmel. Az eseményen a testnevelés és az iskolai sport témakörén belül, a sport- és az oktatásfejlesztés, a sportiskolák kerültek középpontba. Az NSI részéről előadást tartott Lehmann László, sportiskolai programvezető.

Bővebben

2011-11-14 nupi.hu

Regionális sportfórum Nyíregyházán

Két napos regionális sporttalálkozót és sportszakmai fórumot tartott az ország keleti régiójában található, közoktatási és egyesületi típusú sportiskolák részére november 11. és 12. között a nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthona. A rendezvényt a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárság háttérintézményeként működő Nemzeti Sport Intézet (NSI) is támogatta.

Bővebben

2011-11-14 nupi.hu

Négy sportágban versenyeztek Nyíregyházán a sportiskolások

Az Arany János Gimnázium és Általános Iskola, Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthona szervezésében megvalósuló kétnapos, regionális Sportiskolák Napja alkalmával, a pénteki fórumot szombaton a fiatalok összecsapásai követték. Az ország keleti régiójának sportiskolásai négy sportágban mérkőztek.

Bővebben

2011-10-29 nupi.hu

Konferencia: Az utánpótlás-nevelés és a tehetséggondozás is központi témája volt a MET ötödik kongresszusának

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára Czene Attila, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere Páva Zsolt, valamint a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, Borkai Zsolt fővédnökségével Pécsett tartotta ötödik országos kongresszusát a Magyar Edzők Társasága. A kétnapos eseményen a Nemzeti Sport Intézet (NSI) több munkatársa is előadást tartott.

 

A konferencia előadói és együttműködő partnerei, a Magyar Sporttudományi Társaság, a MOB, a NEFMI Sportért Felelős Államtitkárságának felügyelete alatt működő Nemzeti Sport Intézet (NSI), valamint a sportszakember képzéssel foglalkozó felsőoktatási intézmények. A szimpózium első napján az utánpótlás-nevelés és a szabadidősport kérdései szerepeltek napirenden, másnap az olimpiai felkészülés témakörében üléseztek a résztvevők.

Bővebben

2011-10-19 sportime.hu

Fókuszban a monitoring-rendszer az igazgatók országos értekezletén

Mintegy 150 résztvevője volt a sportiskolai igazgatók első alkalommal rendezett országos értekezletének, melynek egyik fő témája a Sportiskolai program működésének monitoring-programja volt. A Magyar Sport Házában, a Nemzeti Sport Intézet (NSI) által szervezett szerdai rendezvényre meghívást kaptak a programban szereplő sportiskolák vezetői, kapcsolattartói.

Bővebben

2011-10-17 nupi.hu

Előadás Tatabányán, értekezlet Budapesten

A tatabányai Dózsa György Általános Iskolában regionális sportszakmai konferenciát tartottak október 14-én. Az eseményen a Nemzeti Sport Intézet képviseletében Lehmann László, a Sportiskolai program pedagógiaicsoport-vezetője "Utánpótlás-sportolók gondozási rendszere" címmel tartott előadást.

 

A Komárom-Esztergom megyei Tehetségnapon a régió testnevelői, intézményvezetői vettek részt. A konferencián plenáris ülést és műhelyfoglalkozásokat is szerveztek; Lehmann László előadására utóbbiak egyikének alkalmával került sor.

 

Az NSI sportiskolai programjának következő, kiemelt jelentőségű eseményére szerdán, a Magyar Sport Házában kerül sor. Az eseményen várhatóan jelen lesz Czene Attila és Dr. Hoffmann Rózsa államtitkárok, Dr. Szabó Tamás, NSI-főigazgató, MOB-alelnök és Molnár Zoltán MOB-főtitkár valamint Kovács Géza, a Sportiskolák Országos Szövetségének megbízott elnöke; előadást tart többek közt Lehmann László és Rabi Ferencné, a Csanádi isokla megbízott igazgatója.

Bővebben

2011-10-09 SIOSZ

Olimpiai iskolák úszóversenyét rendezték Egerben

Az egri Bitskey Aladár 50x21 méteres, 8 pályás fedett uszodában a Magyar Olimpiai Akadémia, Eger Város Önkormányzata és a Eger Thermál Kft.rendezésében került sor az olimpiai iskolák hagyományos úszóversenyére. A résztvevők közt több sportiskola diákja is vízbe ugrott.

Bővebben

2011-09-12 nupi.hu

Elkészült a testnevelés szöveges értékelésének segédanyaga

Elkészült a testnevelés tantárgy szöveges értékelésének segédanyaga. A szakmai anyagot - mely honlapunkról letölthető - a tatai Kőkúti Általános Iskola testnevelőtanára, Kőhalmi Zoltánné készítette.

Bővebben

2011-08-31 nupi.hu

Névadó ünnepség az egri Kemény iskolában

Kemény Ferenc Sportiskola és Általános Iskola néven működik tovább Eger sporttagozatos általános iskolája, az egykori 10-es. Az intézmény az Egri Városi Sportiskola bázisát adja, emellett a közoktatási típusú iskolák között országosan a harmadik legjobbnak bizonyult a 2011 áprilisában tartott egri díjkiosztó gálán. A Kemény diákjait sportos életvitelre nevelik, mind az igazgató, Kékesi László, mind a kollektíva - köztük több ismert, kiváló sportoló és edző - rengeteget tett Eger sportjáért. Az iskola már régóta méltó arra, hogy Kemény Ferenc neve és az olimpiai jelző mellett hivatalosan is viselje a sportiskola elnevezést - hangsúlyozta köszöntőjében Habis László polgármester. A Körcsarnokban tartott névadó egyben városi tanévnyitó is volt, közel 800 gyermek részvételével.

Bővebben

2011-05-27 Vasvári Ferenc

Kovács Géza maradt az Egri Városi Sportiskola igazgatója

Intézményvezetői kinevezésekről döntött csütörtökön az egri közgyűlés, többek közt az Egri Városi Sportiskola (EVSI) vezetői posztjáról is szavaztak a képviselők. Az EVSI igazgatója Kovács Géza eddigi igazgató maradt, aki 2005. augusztus 1-i kinevezése után az akkor 6 szakosztállyal működő intézményt 9 szakosztályra bővítette, új alapokra helyezte az EVSI gazdálkodását.

A sportiskolában kiváló szakmai munkát végeznek; a vezetők, az edzők munkáját dicséri, hogy a növendékek az elmúlt öt évben közel 100 magyar bajnoki aranyérmet, 180 ezüstérmet és több mint 200 bronzérmet nyertek. Az EVSI-nek jelenleg csaknem 50, a válogatott keretbe tartozó sportolója van; 2009-ben a sportiskola vette át a városi sportlétesítmény működtetését.

Bővebben

2011-04-07 Vasvári Ferenc

Egri gálán ünnepelték a legjobb sportiskolásokat (04.04.)

Sajtószemle - II. SIOSZ Gála és közgyűlés, Eger, 2011. április 1-2.

Bővebben

2011-04-04 Fuhrmann Géza

Egri gálán ünnepeltük a legjobb sportiskolásokat!

Az elmúlt hétvégén második alkalommal került megrendezésre a Sportiskolák Országos Szövetségének (SIOSZ) díjkiosztó gálája. Az eseménynek - melyen a 2010-ben legjobban teljesítő sportiskolás-korúakat, edzőiket és klubjaikat díjazták - az Egri Városi Sportiskola (EVSI) társszervezésében Eger adott otthont. A fiatalok 2010-ben az országos bajnokságokon és diákolimpiákon összesen 450 érmet szereztek.

Bővebben

2011-02-28 SIOSZ elnökség

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A Sportiskolák Országos Szövetsége zárt pályázatot ír ki:

- A „Magyarország legjobb egyesületi típusú sportiskola" címért két kategóriában (500 fő alatti és 500 fő feletti).
- A „Magyarország legjobb közoktatási típusú sportiskolája" címért két kategóriában (általános illetve középiskolai).
- A „Magyarország legjobb sportági sportiskolása"címért (sportiskolánként egy sportoló pályázatát lehet benyújtani).

Bővebben

2011-02-10 nap mint nap

„Nap mint nap” egészségesen.

Erősebbek, edzettebbek, egészségesebbek lettek azok a diákok, akik a „Nap mint nap" program során egy hónapon keresztül napi rendszerességgel mozogtak és odafigyeltek táplálkozási szokásaikra is. A kezdeményezés eredményeként a gyermekek erőnléte átlagosan 14 százalékkal, életminőségük 4 százalékkal javult, továbbá a felvilágosító munkának köszönhetően 14 százalékkal kevesebb csokoládét és 8 százalékkal kevesebb chipset ettek, mint a program indulásakor.

Bővebben

2010-11-20 Fuhrmann Géza

SIOSZ kupa és regionális sportkonferencia Egerben

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) valamint az Egri Városi Sportiskola december 3-4-én Egerben rendez sportprogramot és regionális konferenciát. A Villa Citadellában megtartott sajtótájékoztatón Fuhrmann Géza, a SIOSZ elnöke és Kovács Géza az EVSI igazgatja ismertette a péntek-szombati nap részletes programját.

Bővebben

2010-06-10 Kaposvári SI

Diák Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokság Kaposvár, 2010.06.05.

A legtöbb aranyérem Kaposvárra került!
A Kaposvári Városi Sportcsarnok adott otthont a 2010. évi diák szabadfogású országos bajnokságnak, melyre a kvalifikációs versenyeken megszerzett ranglistapontok alapján a súlycsoportok első tizenhat versenyzője szerzett jogot.

Bővebben

2010-06-10 Kaposvári SI

DR.CSÍK FERENC ÚSZÓ EMLÉKVERSENY Marcali, Városi Fürdő - 2010. JÚNIUS 06. vasárnap

Bővebben

2010-05-16 MOB

Akadémiai tanácsülés: a 25 éves jubileum jegyében (05.16)

Bővebben

2010-05-03 Fuhrmann Géza

Sajtóanyagok a díjátadásról...

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) ünnepélyes keretek között díjazta a 2009-ben legeredményesebb hazai sportiskolákat és sportiskolásait. Az díjátadásról jelentős sajtóanyag jelent meg, amit részletesen áttekinthetnek.

Bővebben

2010-04-29 Fuhrmann Géza

2009 legjobb sportiskolásai

A SIOSZ 2009. márciusában szintén zárt pályázatot írt ki Magyarország legjobb sportági sportiskolása címre.

Bővebben

2010-04-29 Fuhrmann Géza

„Magyarország legjobb sportiskolája” 2009-ben

19 sportiskola a két témakörben összesen 27 pályázatot nyújtott be.

Bővebben

2010-03-23 Fuhrmann Géza

Pályázati kiírás - Sportiskolák Országos Szövetsége pályázatot ír ki „Magyarország legjobb Sportiskolája 2009" cím elnyeréséért.

Bővebben

2010-03-23 Fuhrmann Géza

Pályázati kiírás - Sportiskolák Országos Szövetsége pályázatot ír ki „2009 évi Magyarország legjobb sportági sportiskolása” cím elnyeréséért.

Bővebben

2010-03-01 Nyírsuli Up.

Az Önkormányzati fenntartású Oktatási Intézmények és a NYÍRSULI Kft. kölcsönösen térítés nélkül használhatják egymás sportlétesítményeit Nyíregyházán. - egy követendő példa.

Bővebben

2010-01-26 Miskolci Sportiskola

A MISI Nonprofit Kft. együttműködési megállapodása
11 miskolci sportegyesülettel az utánpótlás-nevelés érdekében
„A város tehetséges sportolóit tartsuk Miskolcon.
A már eligazolt élsportolóinkat hozzuk vissza városunkba."

Bővebben

2009-12-22 gyulai Sportiskola

A gyulai Alapfokú Közoktatási Intézmény 5.Sz.Általános Iskola és Sportiskola tagintézményének 2008/2009-es tanévi legjobb diákolimpiai sporteredményei

Bővebben

2009-11-24

Újabb anyag érkezett a NYÍRSULI sportiskolától, „akikre büszkék vagyunk" címmel. Az anyag 4 Mb terjedelmű.

Bővebben

2009-11-24 DSI

Zajlik az élet a magyar sport utánpótlás régióiban is, amelynek szereplői természetesen a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola versenyzői is. A legfrissebb történéseket foglaltuk össze.

Bővebben

2009-11-24 DSI

Irány a nemzetközi porond!

Hosszú évek óta nem szerzett érmeket senki Debrecennek felnőtt országos úszóbajnokságon. Most igen, és ez még csak a kezdet...

 

Bővebben

2009-11-01

Szeretnénk weblapunkon megjelentetni azokat a sporteredményeket, amikre méltán lehetünk büszkék, mert példa értékűek. Az itt közölt eredményeket a NYVSC- NYÍRSULI küldte nekünk. Bővebben

2009-10-17

Kétnapos, nemzetközi utánpótlás-konferenciára került sor Cserkeszőlőn, a Sportiskolák Országos Szövetségének (SIOSZ) szervezésében.

Bővebben

2009-10-01

SIOSZ KÖZGYŰLÉS 2009. október 16. 16.00 óra Cserkeszőlősön az SPA Konferencia és Wellness Hotelben.

Bővebben

2009-09-09


2009. október 16-17-én (péntek, szombat) a SIOSZ Sportutánpótlás Konferenciát és évi rendes közgyűlést szervez

Bővebben

 


 

MOB MOA NUPI