Szakképzési Centrumok és Szakiskolák tájékoztatója

Szakképzési Centrumok és Szakiskolák tájékoztatója

A Sportiskolák Országos Szövetsége a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatallal közösen 2019. július 2. napján délelőtt 10 órától, a Magyar Sport Házában tartott tájékoztató előadást, beszélgetést a Sportiskolai Programban résztvevő szakképzési centrumoknak és a támogatásba részesülő tagintézmények számára. A szabadságolások ellenére minden szakképzési centrum és minden tagintézmény részéről érkeztek munkatársak így közel 20 személy vett részt a tájékoztatón.

Rózsa József, a SIOSZ elnöke röviden köszöntötte a jelen lévőket. Beszédében kihangsúlyozta, hogy milyen fontos szerepet töltenek be a szakképzési intézmények a közoktatásban és hogy külön örömére szolgál, hogy egyre több helyen alkalmazzák a sportiskolai kerettantervet. A rövid megnyitó után kérte a jelenlévőket, hogy röviden mutatkozzanak be.

A tájékoztató keretében három előadást hallhattak a jelenlévők. Rózsa József bemutatta a SIOSZ megalakulásának okát, történetét, ismertette a jelenlegi helyzetét és feladatait. Külön kitért az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságával történő együttműködésre hangsúlyozva, hogy az EMMI kiemelten kezeli a sportiskolai programot.

Ezt követően Péter Ákos a SIOSZ sportmunkatársa a sportiskolai program keretében nyújtott támogatás folyósításának elveiről, a program céljairól tartott előadást és a régi, illetve az új támogatási rendszer működését is bemutatta külön – külön kitérve az egyes kritériumokra.

Az előadások sorát Makofka Réka a SIOSZ pénzügyi-pályázati ügyintézője zárta, aki tájékoztatta a jelenlévőket a támogatásokat érintő jogszabályi és pénzügyi követelményekről, az elszámolások menetéről, szabályairól és gyakorlatáról, valamint a rendszeresen felmerülő kérdésekről.

A tájékoztató végén a szakképzési centrumok és a tagintézmények pénzügyi és pályázati referensei több kérdést is feltettek a SIOSZ munkatársainak. Rózsa József a végén megköszönte a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal munkatársának Pintér Bertalan Úrnak a szervező munkáját, a résztvevőknek pedig a jelenlétet és a konstruktív együttműködést.

Az előadások megtalálhatóak a dokumentum fülben a "Tájékoztató - Szakképzés" címke alatt.