SIOSZ Gála

SIOSZ Gála

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) zárt pályázatot hirdet a „Magyarország legjobb sportiskolája és legeredményesebb sportiskolai sportolója – 2021” címek elnyerésére.

A Sportiskolák Országos Szövetsége a „Magyarország legjobb sportiskolája és legeredményesebb sportiskolai sportolója – 2021” címmel azon köznevelési-, illetve egyesületi típusú sportiskolákat, továbbá sportiskolai sportolókat kívánja kitüntetni, akik a 2021. év szövetségi versenyein  kimagasló eredményeket értek el.

(Tekintettel arra, hogy a 2021-es évben a diákolimpiai versenyek egy részét nem rendezték, ezért ezeket a versenyeket 2021-es kiírásban nem tudjuk figyelembe venni.)

 A pályázat célja:

- sportiskolák és az ifjúság ösztönzése a magasabb szintű, eredményes sportolásra;

- a legkiválóbbak méltó elismerésben részesítése;

- SIOSZ Gála hagyományainak folytatása;

Pályázati kategóriák:

A 2020/2021. tanévre, illetve a 2021. év versenyeire vonatkozóan öt kategóriában kerül sor értékelésre. Az egyes kategóriákban az első három helyezett kerül díjazásra:

- KATEGÓRIA 1:

Magyarország legjobb sportiskolája, köznevelési típusú általános iskolák, 1-3. helyezés

- KATEGÓRIA 2

Magyarország legjobb sportiskolája, köznevelési típusú középiskolák, 1-3. helyezés

- KATEGÓRIA 3

Egyesületi jellegű sportiskolák, 1-3. helyezés

- KATEGÓRIA 4

Köznevelési típusú sportiskola 5−8. évfolyamos tanulója, vagy egyesületi jellegű sportiskola igazolt sportolója, aki bármely más köznevelési intézmény 5-8. évfolyamos tanulója, 

leányok 1-3. helyezés

fiúk 1-3. helyezés

- KATEGÓRIA 5

Köznevelési típusú sportiskolai 9−13. évfolyamos tanulója, vagy egyesületi jellegű sportiskola igazolt sportolója, aki bármely más köznevelési intézmény 9-13. évfolyamos tanulója

leányok 1-3. helyezés

fiúk 1-3. helyezés

A pályázat díjazása:

Az egyes kategóriák 1-3. helyezettjei elismerő oklevél, illetve tárgyjutalom díjazásban részesülnek.

Pályázati feltétel:

Az 1.-3. kategóriákban azok a köznevelési típusú és egyesületi jellegű sportiskolák vehetnek részt, amelyek a 2021. évre érvényes SIOSZ tagsággal rendelkeznek.

Az 4. és a 5. kategóriában az a tanuló pályázhat, aki a 2020/2021. tanévben valamely magyarországi székhelyű köznevelési típusú sportiskola nappali rendszerű iskolai oktatásban vagy magántanulói jogviszonyban részt vevő 5−13. évfolyamos tanulója vagy a 2021. évben valamely egyesületi jellegű sportiskola igazolt sportolója és egyben köznevelési intézmény nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő tanulója vagy köznevelési intézménnyel magántanulói jogviszonyban áll.

A pályázat beküldése:

Az eredmények bemutatására és összesítésére szolgáló mellékelt excel táblák közül a kategóriának megfelelő kitöltésével és beküldésével lehet pályázni. A pályázatnak 2022. január 20 -ig

kell megérkezni a SIOSZ irodába. Beküldhető személyesen, vagy postai úton (1146 Budapest, Istvánmezei út 3-5.), illetve emailben (info@siosz.hu). 

Az 1. és a 2. kategóriában a köznevelési típusú sportiskolák 2021/2022 es tanév II. félévi támogatási összegeinek megállapítását szolgáló adatszolgáltatás alapján kerül sor a két kategória helyezéseinek megállapítására. Az adatszolgáltatásra vonatkozó anyagot 2022. január elején küldjük meg az iskoláknak.

(A köznevelési típusú sportiskolák támogatási rendszerében (Sportiskolai Program) nem érintett iskoláknak kell a melléklet táblázat kitöltésével pályázniuk)

A 4. és az 5. kategóriában azokat az eredményeket lehet beküldeni, amit az egyesületi jellegű sportiskola, illetve a köznevelési típusú sportiskola igazolt sportolói a táblázatban szereplő versenyeken a 2021. évben elértek.

A táblázat szereplő egyes versenyek melletti, a helyezéseket jelző kockákba azt a számot kell beírni, ahányszor az adott versenyző azt a helyezést elérte.

Minden egyes kockába írt számhoz kapcsolódóan az adott, konkrét verseny és a versenyszám megnevezését kérjük szövegesen leírni.

Kelt, Budapesten 2021. december 15. napján


Sportiskolák Országos Szövetsége – Rózsa József elnök