Intézménylátogatás Debrecenben és Nyíregyházán

Intézménylátogatás Debrecenben és Nyíregyházán

2022. április 12. napján kedden a SIOSZ iroda két munkatársa Rózsa József Elnök Úrral és Vajda Zsuzsanna elnökségi taggal folytatták az iskolalátogatásokat. A SIOSZ munkatársai a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiumában illetve a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban jártak.

A látogatást 9 óra körül Debrecenben kezdték. A debreceni oktatási intézmény szűk két éve szerepel a Sportiskolai Programban, az eredményei nagyon stabilak. Filep Miklós intézményvezető irodájában a vezető testnevelő hathatós segítségével részletesen bemutatták, hogy jelenleg hol tart a program és milyen irányban gondolkoznak a közeljövőben. Merítési lehetőségük kiváló és a helyi egyetem valamint a sportegyesületeken keresztül a kettős karriert is biztosítani tudják a sportolók részére, akár a középiskolai tanulmányaikon túl is. 

Ebédidőben érkeztünk a Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumba, ahol az intézmény helyettes vezetője és a SIOSZ Felügyelő Bizottságának Elnöke Kiss Lászlóné fogadott minket Kantár Attila igazgatóval. Az intézmény régóta fontos bázisiskolája a Sportiskolai Programnak, rengeteg tehetséges gyermek nevelés folyik itt. A látogatás során meggyőződhettük az intézmény kiváló lehetőségeiről (pl.: tanuszoda) és a helyben folyó színvonalas munkába is betekinthettünk.

 A délután programja Nyíregyháza város legújabb sportlétesítményének, az Atlétikai Centrumnak a megtekintésével zárult.

A Nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium prezentációja letölthető a holnap dokumentumtárának iskolalátogatás címszava alól.

Köszönjük a lehetőséget!