Egyeztetés a Sportiskolai Kerettanterv megújításáról

Egyeztetés a Sportiskolai Kerettanterv megújításáról

A SIOSZ, az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága és az EMMI Oktatásért Felelős Államtitkársága közös egyeztetést tartott a sportiskolai kerettanterv Új NAT mentén történő megújításával összefüggésben. Az egyeztetésen során a felek mindvégig egyetértésben voltak abban, hogy a sportiskoláknak kiemelt szerepe van a sportolói kettős karrier vonatkozásában, és abban is, hogy a sportiskolai kerettantervre, annak minden specialitásával együtt szüksége van mind az oktatásnak, mind pedig a sportnak. 

A SIOSZ munkatársai kérdéseikre szakmailag megalapozott, iránymutató válaszokat kaptak, továbbá az EMMI munkatársai megerősítették őket abban is, hogy minél előbb várják tőlük a már Új NAT-tal összhangban elkészített sportiskolai kerettantervet. A felek egyetértettek abban is, hogy a sportiskolák az Új NAT keretei között is biztos meg fogják találni a helyüket a magyar oktatásban.

A sportiskolai kerettanterv megújítására vonatkozó szakmai munka folytatódik, amelynek aktuális állássáról folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.