2012-11-29 Bajzát Rafael

Sportversenyekkel folytatódott a győri SIOSZ-rendezvény

A Sportiskolák Országos Szövetsége kétnapos rendezvényt tartott a győri Bercsényi Szakközépiskolában, ahol szakmai konferenciára, sportági bemutatókra és - 19 sportiskola részvételével - sportversenyekre került sor. A kétnapos esemény második, csütörtöki napján a sportversenyeké volt a főszerep: összesen 19 iskola félezer diákja vett részt a kézilabda Truka Kupán, továbbá az atlétikai és kajak ergométeres viadalokon. Magyarországon összesen 90 köznevelési típusú és 18 egyesületi típusú sportiskola működik. Az előbbiek közül 54 a MOB-on keresztül államilag támogatott. A 108 intézményben összesen közel 25 ezer 6 és 20 év közötti fiatal sportol.

A győri találkozóra – a vendéglátók csapatai mellett – a szlovákiai Dunaszerdahelyről, Szolnokról, Miskolcról, Tatáról, Tatabányáról, Pécsről, Gyuláról és Budapestről érkeztek versenyzők.

A mintegy 500 fiatalt Kovács Géza SIOSZ-elnök, Lehmann László, a MOB Sportiskolai programjának igazgatója, Németh Balázs iskolaigazgató és Pozsgai Péter, Győr önkormányzatának sportügyi osztályvezetője köszöntötte. Az eseményt a Bercsényi Miklós Középiskola sportcsarnokában és az atlétika-pálya futófolyosóján rendezték.Az évente meghirdetésre kerülő Truka-kupát Truka István győri testnevelő és sportszervező emlékének tisztelegve szervezték, kézilabda sportágban.


A SIOSZ rendezvényén a sportiskolai intézményvezetők, testnevelők, edzők mellett részt vett a Móra iskola vezetője, Csengeri Mária, továbbá a MOB több munkatársa is, többek között Tóth József Héraklész- és Pignitzky Dorottya Sport XXI. programigazgató, Farkas Márta sportiskolai sportszakmai főmunkatárs, Székely László sportiskolai sportszakmai munkatárs és Mateevics Anita sportiskolai szakmai munkatárs; továbbá Farkas Tibor és dr. Géczi Mariann sportszakmai főmunkatársak és Drávucz Rita. Az elméleti előadásokra 26 településről érkeztek a szakemberek.


A ssportági, gyakorlati módszertani bemutatóknál a kölyökatlétikát Farkas Roland vezette, az ergométeres és tanmedencés kajak-kenu edzést a Graboplast Vízisport Egyesület szemléltette, a kézilabda-bemutató Róth Kálmán, a torna Kollár András személyéhez fűződött.

 

Forrás: mob.hu

 


 

MOB MOA NUPI