2010-11-20 Fuhrmann Géza

Az I. alkalommal kiírt SIOSZ-kupán három sportágban, három helyszínen 15 sportiskolás csapat lép pályára. A fiú kézilabdások a Kemény Ferenc Sportcsarnokban, a serdülő leány röpisek a Neumann Gimnázium tornatermében, a serdülő fiú kosarasok a Kossuth Zsuzsa Gimnázium tornacsarnokában mérkőznek 13.45-ös kezdettel. A villámtornák legjobbjai 18.30.kor vehetik át a díjaikat. Mindhárom tornán ott lesz az EVSI csapata is.

A szombati napon a Városháza dísztermében 9 órakor kezdődik a regionális sportkonferencia, amely "A Sportiskolák helye és szerepe a magyar sportban" témakörben ütközteti a véleményeket. Habis László köszöntője után a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, a Nemzeti Sportintézet, a Sport XXI program. a Debreceni Sportcentrum, a Magyar Kézilabda Szövetség, az Eszterházy Károly Főiskola, a SIOSZ, és az EVSI képviselői tartanak előadást. Az eseményre várják a hat megyét összefogó régió (Borsod, Szabolcs, Hajdú, Szolnok, Nógrád, Heves megyék) sportiskoláinak képviselőit. Szívesen látják az érdeklődő testnevelőket, edzőket, sportszakembereket.

A 2011-es évben terveznek egy országos Sportiskolák közötti Országos Bajnokságokat, amelyben 5-6 sportágban mérik össze tudásukat a sportiskolások. Ez mintegy 3000 főt érint és pályázat útján kijelölve több helyszínen lenne. A hétvégi programmal szeretnénk muníciót adni a sportiskoláknak és megtapasztalni milyen színvonalúak lesznek a 3 sportágban megrendezett villámtornák. Bíznak benne, hogy az új sportkormányzat a jövőben több forrást tud fordítani a Sportiskolák támogatására.
Kovács Géza az EVSI igazgatója szerint a mostani konferencia és SIOSZ-kupa előzetes eseménye a 2011-es egri II. SIOSZ gálának, ahol majd a 2010-es esztendő legjobb sportiskoláit díjazzák.

Az I. SIOSZ-kupán résztvevő csapatok

Fiú kézilabda, 1997-es korosztály, Eger, Kemény Ferenc Sportcsarnok
December 3. péntek 13-45-18-30.
Csapatok: Sárospatak USI, Debreceni Sportiskola, Nyírsuli, Miskolci Sportiskola, Egri Városi Sportiskola, Gyöngyösi Sportiskola.


Fiú kosárlabda, 1997-es korosztály, Kossuth Zsuzsa Gimnázium
December 3. péntek 13-45-18-30.
Csapatok: Szolnok VSI, Debrecen SI, MISI, Nyírsuli, EVSI

Leány röplabda, serdülő, Neumann János Gimnázium
December 3. péntek 14.00-18-30.
Csapatok: Nyírsuli, MISI, Szolnok VSI, EVSI

 


 

MOB MOA NUPI