2010-06-10 Kaposvári SI

Diák Szabadfogású Országos Birkózó Bajnokság Kaposvár, 2010.06.05.

A Kaposvári Városi Sportcsarnok adott otthont a 2010. évi diák szabadfogású országos bajnokságnak, melyre a kvalifikációs versenyeken megszerzett ranglistapontok alapján a súlycsoportok első tizenhat versenyzője szerzett jogot.

A hazai csapat hat súlycsoportban nyolc versenyzővel szerzett indulási jogot az országos bajnokságra, azonban a hét közepén a 75 kg-os Panholzer Alexander súlyos kézsérülést szenvedett, így rajthoz állni ő sajnos nem tudott. Alexandernek jobbulást kívánunk.

A többi öt súlycsoportban érmes, sőt aranyérmes reményeink voltak, hiszen a rangsorversenyek eredményei alapján birkózóink a legjobbak között voltak.

A rendezés felülmúlta a tavalyi fantasztikus diákolimpiát, ezt az országos szövetség, valamint az egyesületek képviselői is megállapították.
Az országban először, a mérlegelés során egy képernyőn követhették az edzők és versenyzők a mérlegelés folyamatát, és láthatták azt, hogy a riválisok milyen súllyal mérlegeltek az országos bajnokságra.
Az elmúlt év diák szabadfogású magyar bajnokcsapat tagjai itthon ismét kitettek magukért. Az együttes gerincét adó versenyzők a hazai rendezésű viadalon sporttörténelmet írtak!

A Kaposvári Sportiskola történetében soha ilyen sikeres országos bajnokság még nem volt, hiszen a döntőkbe három kaposvári birkózó került, ahol 100%-os eredményt sikerült elérni, két versenyzőnk pedig a döntőkről agy hajszállal lemaradva a harmadik helyen végzett! Ezzel a teljesítménnyel a legtöbb aranyérmet szerezte a csapat, és két újabb versenyzővel az egyesület magyar bajnokainak száma. A nem hivatalos csapatversenyt, így fölényesen a kaposvári tehetségek nyerték!

Az első aranyesély a 35 kg-os súlycsoportban volt, ahol Kovács Márk ott folytatta, ahol május közepén abbahagyta, vagyis simán bekerült a döntőbe, ahol ismét Árvai Márk várt rá, és akit ismét legyőzött, és ismét elég volt rá kettő menet!

A második aranyesély 38 kg-ban volt, ahol Kajtán Olivér és Wertenbach Ádám lépett szőnyegre. Ádám a selejtezők során, Olivér pedig sajnos az elődöntőben szenvedett vereséget, így az aranyérmes álmaink elszálltak.

A vigaszág második fordulójában egymással küzdöttek versenyzőink, amely Olivér győzelmét hozta, Ádámnak így be kellett érnie a hetedik hellyel. Olivér pedig a későbbiekben megszerezte a bronzérmet.
Bódis Milán a 42 kg-os súlycsoportban számított esélyesnek, eddig azonban egy kicsi mindig hiányzott a dobogó tetejéhez. Most már nem hiányzik!

Magabiztos birkózással került a döntőbe, ahol a súlycsoport legnagyobb esélyese várt rá, azonban Milánt ezen a napon nem lehetett legyőzni, aki két menetben begyűjtött élete első igazi nagy győzelmét, ami egy magyar bajnoki címet ért!

Horváth Barnabás a 61 kg kimagasló esélyesének számított, és ennek megfelelően is teljesített, hiszen bátran mondhatjuk azt, hogy küzdelmes, de egyértelmű, magabiztos mérkőzések után szerezte meg a csapat harmadik, saját maga részére pedig - Milánhoz hasonlóan - az első magyar bajnoki címét.

A +75 kg-ban ismét két kaposvári birkózó Rácz Márkó és Németh Gergő lépett szőnyegre. Márkó az elveszített elődöntő után három menetes kemény küzdelemben szerezte meg a csapat ötödik érmét, egy bronzérmet, míg Gergő itt a hetedik helyen végzett.

Eredmények:

35 kg I. helyezett: Kovács Márk
38 kg III. helyezett: Kajtán Olivér
VII. helyezett: Wertenbach Ádám
42 kg I. helyezett: Bódis Milán
46kg IX. helyezett: Járfás Luca
61 kg I. helyezett: Horváth Barnabás
+75 kg III. helyezett: Rácz Márkó
VII. helyezett: Németh Gergő

A sikeres rendezéshez és lebonyolításhoz köszönjük a szülők és a tanítványok, kollegák segítségét, és külön köszönjük a Sportcsarnok és Létesítményei vezetőinek és dolgozóinak az igyekezetét, akik minden feltételt biztosítottak! Valamint köszönet Békési Zsanett edzőnek és a Crystal SC csapatának a megnyitó alkalmával bemutatott színvonalas produkcióért!

 


 

MOB MOA NUPI