2014-10-17 Bajzát Rafael

Fókuszban a sportiskolák

A Sportiskolai feladatokat ellátó köznevelési intézmények vezetői részére tartott munkaértekezletet a MOB . A már hagyományos évi konzultáció alkalmából nyolcvanöt oktatási intézmény százötven vezetője hallgatta meg a sportiskolákkal kapcsolatos aktualitásokat a MOM Kulturális Központban. A megbeszélésen a sportiskolák további állami finanszírozásának új rendje és működésükkel kapcsolatos jogi és tartalmi szabályozási kérdések kerültek napirendre.

„Több mint nyolc éve működik a sportiskolai program, amely jó irányba halad – mondta el az eseményen Fábián László, a MOB sportigazgatója. – Több mint ötven intézményt anyagilag is támogatunk. Fontosnak tartjuk, hogy a sportiskolákban tanuló fiatalok a sport mellett az oktatás terén is magas színvonalú képzésben részesüljenek.”

 

Lehmann László programvezető a sportiskolák új támogatási rendszeréről tartott előadást: “Célunk, hogy hatékonyan szolgáljuk az utánpótlás-nevelést, és erősítsük az iskolák és sportegyesületek minőségi együttműködését. Innovatív gondolkodásra, fegyelmezett adminisztrációra törekszünk. Szeretnénk, ha egy intézménybe érkezve, érződne, hogy sportiskolában vagyunk.”

 

Lehmann arról is beszélt, hogy bevezették a kiemelt sportiskolai státuszt, amely többek közt azt is kritériumként jelöli meg, hogy a sportoló tanulók legalább tíz százaléka Héraklész vagy válogatott kerettag legyen. “Az idén összesen nyolcezer tanuló jár támogatott sportiskolába, további hétezer nem támogatott, de szintén sportiskolai kerettanterv szerinti képzésben vesz részt. Az egyesületi jellegű, városi sportiskolákban, melyek száma tizennyolc, mintegy tizenötezer fiatal sportol” – hangzott el.

 


 

MOB MOA NUPI