2014-09-21 Bajzát Rafael

Olimpiai  bronzérem Nanjing-ból 

 

Meghatározó tényező a magyar utánpótlás sportban az  Egri Városi Sportiskola. Az intézmény edzői értekezlettel  indította a 2014-2015-ös tanévet. Az EVSI-nél 11  sportágban közel 500 diák, 38 edző irányításával végzi az edzésmunkát és képviseli az iskola és a város színeit a  hazai és nemzetközi versenyeken. A 2014-es esztendő  eddig bővelkedett a sikerekben. Kovács Géza  sportiskola igazgató szerint hogy óriási dolog kivívni a  szereplés jogát Európa vagy vlágbajnokságon. A sikeres  szereplés éremszerzés keveseknek sikerülhet. Az idén  Könnyű Richárd ifjúsági olimpiai bronzérme a  legnagyszerűbb diadal. Török Zsolt birkózó junior  világbajnoki bronzérmet szerzett. Az Egyetemi főiskolai  világbajnokságon Madarasi Gábor bronzérmes lett, Tősi  János az 5. helyen végzett.

Az említett 4 kiváló sportoló Habis László  polgármestertől és Kovács Géza igazgatótól vehetett át  ajándékot. A felkészítő edzők sem maradtak ki a jutalmazásból. Dorkó Péter, Gyöngy Attila és Lakatos  András munkáját is elismerték.    Jól látszik, hogy versenyzőink hozzák azokat az  eredményeket, amelyeket a városvezetés és a szülők  támasztanak a sportiskola felé – jelentette ki Kovács  Géza. A világversenyeken nagyszerűen helytálltak fiataljaink, a sportiskolás család képviselői. A  küzdősportok terén Eger fellegvárnak számít.  Ökölvívásban régióközpont vagyunk, birkózásban és judóban utánpótlás centrumként működünk. A többi  szakosztályban is kiváló munka folyik. Sportolóink  dicsőséget szereztek városunknak.  A Kermény Ferenc Sportcsarnok hamarosan kezdődő  felújításáról Kovács Géza elmondta: - Csodát nem kell  várni, nem a Veszprém Aréna vagy a debreceni Főnix  csarnok készül, hanem a meglévő létesítmény  modernizáljuk három ütemben úgy, hogy az 30-–40 évig  szolgálja még az egriek és az idelátogatók igényeit. A beruházás kivitelezése rövidesen kezdődik. Az I. ütem  befejezési határideje: 2015. január 31.  Habis László az Egri Városi Sportiskolában zajló munkát több sportágban is példa értékűnek nevezte, amelyhez a városvezetés a továbbiakban is igyekszik támogatást nyújtani. A polgármester kitért a fejlesztésekre és a  jövőbeli tervekre is.

– Szisztematikusan javítjuk sportlétesítmény terén a  feltételeket – emelte ki Habis. – A birkózócsarnok 20 millió  forint értékben újult meg, a körcsarnokban több mint  200 milliós lépést tettünk, a Felsővárosi sporttelepen az  MLSZ-es pályázathoz biztosítjuk az önerőt, a Lenkey  iskolában zajlik a tornaterem felújítás, a Honvéd SE-vel  tárgyalunk a Bem tábornok téren lévő terület hasznosításáról, valamint azt szeretnénk, ha a peres  eljárás lezárultával a Lajosvárosi sporttelep is városi  kézbe kerülne.

 

Az Egri Városi Sportiskola edzői között köszönthették  az új tanévben az EKF-KOK együttműködés  eredményként Váczi Pétert, a visszatérő kézilabdás vezetőedzőként Herczeg Bélát.

 

Az elkövetkező hetek mozgalmasak lesznek az egri  sportiskolánál. Szeptember 20-án rendezik meg a Tóth  Péter emlékversenyt. Ugyanezen a napon Bukarestben  lép tatamira a junior Európa-bajnokságon Rudinszky  Ádám. A serdülő ökölvívó magyar bajnokságot  Eger  rendezi szeptember 25-28-án. Ezen a hétvégén pattog a  labda a Bornemissza nemzetközi utánpótlás kosárlabda  tornán a Szilágyi Gimnáziumban. Az EVSI által  szervezett tornán lengyel. szlovák és ukrán csapatok  vesznek részt. Októberben a zágrábi ifjúsági Európa- bajnokságon indul Könnyű Richárd. A magyar női  bajnokságot Egerben rendezik október végén.

 

A DÍJAZOTTAK EREDMÉNYEI:

KÖNNYŰ RICHÁRD

 Ökölvívás,  KVALIFIKÁCIÓS VILÁGBAJNOKSÁG Szófia, 60  kg. A 32 közé jutásért:Könnyű Richárd -Antonas Eftsathios  (görög) 3:0 

A 16 közé jutásért: Könnyű Richárd – Class Lemuel  (puerto ricói : 3:0

 Nyolcaddöntő: Könnyű Richárd – Smith Dalton (brit) 2:1

 Negyedöntő: Zhussupov Ablaikhan (kazah) – Könnyű  Richárd 3-0

 Az 5. helyért: Könnyű Richárd – William Segura  (mexikói) 3-0

 

IFJÚSÁGI OLIMPIA NANJING

 Negyeddöntő: Könnyű Richárd – William Segura  (mexikói) 3-0

 Elődöntő: Zhussupov Ablaikhan (kazah) - Könnyű  Richárd 3-0

 BRONZMÉRKŐZÉS: Könnyű Richárd - Goh Nosaka  (japán) 3:0 

Edző: Dorkó Péter

 Szövetségi kapitány: Kovács László.

 

Könnyű Richárd októberben a zágrábi Európa- bajnokságon képviseli a magyar színeket.     

TÖRÖK ZSOLT

 Birkózás - Junior-világbajnokság, Horvátország, Zágráb.  Kötöttfogás, 96 kg.  Bronzérmes: Török Zsolt

 Mérkőzései Selejtező: Török Zsolt – Elvir Kosics  (bosnyák) 8-0

 Nyolcaddöntő: Török Zsolt – Nohcso Labazanov  (orosz) 5-2

 Negyeddöntő: Kim Szeung-dzsan (dél-koreai) – Török  Zsolt *1-1

 Vigaszág: Török Zsolt - Jevhenij Szaveta (ukrán) 9-2

 Bronzmérkőzés: Török Zsolt - Mohamed Abdelatif  (egyiptomi) 4-0 

Edző: Gyöngy Attila, Lakatos András

 Szövetségi kapitány: Sike András, Repka Attila

 

MADARASI GÁBOR

 Birkózás - XI. Egyetemi-főiskolai birkózó  világbajnokság, Pécs.Kötöttfogás. 80 kg. Bronzérmes.  

TŐSI JÁNOS

 Birkózás XI. Egyetemi-főiskolai birkózó világbajnokság,  Pécs.Kötöttfogás. 85 kg.  5. helyezett.

 


 

MOB MOA NUPI