2014-02-14 Bajzát Rafael
MOB sportiskolai konferencia

A MOB Sportiskolai program munkatársai munkaértekezletet szerveztek a köznevelési típusú sportiskolák számára, a beiskolázási “jó gyakorlatok” bemutatására. Az eseményen 47 sportiskola több mint 80 szakembere vett részt, 9 általános illetve középiskola képviselője tartott szakmai bemutatót.

A résztvevők megmutatták intézményük speciális sportiskolai felvételi eljárásaikat. Az általános iskolai előadásokban előtérbe került az óvoda-iskola kapcsolata, míg a középiskolákban a sporteredmények beszámításának módjait elemezték a szakemberek. 

Az eseményt dr. Bartha Csaba, a MOB sportigazgató-helyettese nyitotta meg, az esemény levezető elnöke Lehmann László, a MOB Sportiskolai programjának vezetője volt. A konferencián részt vett dr. Jakabházyné Mező Mária, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkára és Kovács Géza, a Sportiskolák Országos Szövetségének elnöke, egyben az Egri VSI igazgatója, a MOB tagja is.

"Összegzésképpen elmondható, a visszajelzések alapján egyértelműen hasznos volt a konferencia. Több iskola is jelezte, hogy alkalmazni kívánja azokat az ötleteket, melyeket a konferencia alkalmával hallott" - mondta Lehmann László.

 


 

MOB MOA NUPI