2013-12-17 Bajzát Rafael

Ötven éves Debreceni Sportiskola

Különleges, ünnepi dátumhoz érkezett a Debreceni Sportiskola 2013-ban. A számtalan kiváló, az élvonalbeli bajnokságokban és nemzetközi versenyeken is nagyszerűen teljesített versenyzőt és még annál is több, máig is sportoló egészséges felnőttet útjára indító szervezetet Debrecen Város Tanácsának döntése alapján éppen fél évszázada, 1963-ban alapították. Az 50 esztendős históriát az atlétika, a kézilabda, a torna és az úszás kezdte írni, mára pedig már 11 sportág viszi tovább e szép hagyományokat. A Debreceni Sportiskola napjainkig töretlenül működik, hirdeti a sport szépségét s nevel nemes versengésre a fair play keretei között.

Az ünnepi megemlékezést december 12-én tartották. A debreceni sportiskola egyik legismertebb növendéke, Dombi Tibor videóüzenetet küldött, az olimpiai bronzérmes cselgáncsozó, Csősz Imre viszont személyesen is megjelent az 50 éves sportiskola gáláján.  - Azért maradtam a cselgáncs mellett, mert jó volt a közösség, jó volt a hangulat, jó volt edzésre járni - emlékezett vissza a dzsúdós. A világbajnoki bronz és Európa-bajnoki ezüstérmes tízpróbázó Zsivoczky-Pandel Attilát örökös tagjává választotta a Debreceni Sportiskola.

 - Igazából a nagy sikereim ezután jöttek. A 2004-2005-2006-os évben már tényleg úgy éreztem, hogy idetartozom és része vagyok a debreceni sportkultúrának.

Az elmúlt 50 év legsikeresebb pillanatait az MTVA archívumából összeállított kisfilmben elevenítették fel az ünnepségen.

-  Nagyon sok érmet nyertek a Sportiskola versenyzői világversenyeken, rengeteg ifjúsági versenyzőnk a saját korosztályában és sportágában megállta a helyét. Ez a fél évszázad nagyon eredményes volt, jó lenne még egy ilyen 50 esztendő - hangoztatta Kósa Lajos polgármester.

 

Az ünnepi gála végén az év legjobb utánpótlás versenyzői vehettek át
elismerést. Az év csapatának választott triatlonisták különleges csúcsot állítottak fel: a gyermek, a serdülő és az ifjúsági, tehát valamennyi utánpótlás korosztályban országos bajnokok lettek egyéniben és csapatban is.

 


 

MOB MOA NUPI