2015-02-25 Bajzát Rafael

Közgyűlést tartott a SIOSZ!

A Sportiskolák Országos Szövetsége Budapesten a Puskás Ferenc Stadion VIP termében tartotta rendes évi közgyűlését. Az 53 SIOSZ tag közül 38 képviseltette magát.

 Napirend előtti hozzászólásában Lehmann László, a MOB sportiskolai program vezetője számolt be a hallgatóságnak a MOB és a KLIK hosszadalmas egyeztetéséről a köznevelési sportiskolák támogatásával kapcsolatosan. Több hónapos késlekedés után a szerződést 2015. február 16-án aláírták, így az intézmények végre hozzájuthatnak a 2014-es támogatáshoz. Ami rossz hír, hogy egy hónapon belül el kell számolni a kapott pénzzel.   A MOB munkatársa azt is bejelentette, hogy a MOB 2015-ös költségvetésében nincs forrás az egyesületi típusú iskolák támogatására.

A nem éppen szívderítő bejelentések után kezdődött a közgyűlés. Németh Zsolt levezető elnök hat napirendi pont tárgyalását javasolta.

Kovács Géza, a SIOSZ elnökének beszámolója arról tanúskodott, hogy eredményes évet zárt a szövetség. A rendezvények jól sikerültek. A beszámoló kiemelte az 5. SIOSZ-gála, valamint a debreceni konferencia sikerét. Szakmai szempontból  emlékezetes volt a Magyar Olimpiai Akadémiával közösen szervezett görögországi tanulmányút A 2014-es évben gazdaságilag, szervezetileg erősödött a szervezet. A 37 köznevelési és 16 egyesületi sportiskola kiemelkedő eredményeket ért el a versenyeken. Tizenkét sportiskolás szerepelt a Nanjingi ifjúsági olimpián. Bőséges volt az éremtermés a világ és Európa-bajnokságokon is. A 2015-ös tervekben az érdekvédelmi tevékenység erősítését és a szakmaiság fejlesztését tűzte ki célul a sportiskolások szövetsége.   A stratégiai partner Magyar Diáksport Szövetséggel együttműködési megállapodást írnak alá március 31-i. hatodik SIOSZ-gálán.

 

Makovecz Éva, a Felügyelő Bizottság elnökeként kiemelte, hogy 100 százalékos volt a tagdíjbevétel és törvényes a szövetség gazdálkodása. ,

A hozzászólások között Rózsa József (Szolnoki Sportcentrum) az egyesületi sportiskolák MOB-támogatását hiányolta. A köznevelésiek MOB pénzének kifizetési problémáinak megoldására javasolta a KLIK helyett az önkormányzatok, vagy kormányhivatalok bevonását az ügymenetbe. Felvetődött, hogy a MOB és a SIOSZ a sportiskolák vezetői pályázatánál véleményezési joggal élhet.

Teljes támogatottságok kapott az alapszabály módosítás, valamint az egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola tagfelvétele. A diákolimpiákon az utóbbi három évben országosan első iskola két éves szünet után tért vissza a SIOSZ tagjai közé.

Rabi Ferencné a Csanádi és SIOSZ közös szervezésű konferenciáját ajánlotta a résztvevők figyelmébe, amelyet 2015. március 10-én tartanak a MOM Parkban.

 

 


 

MOB MOA NUPI