2014-11-11 Bajzát Rafael
Sportiskolai konferencia Debrecenben


A magyarországi sportiskolákról, a hazai utánpótlás-nevelési programokról, azok támogatásáról, a tehetséggondozás szintereiről, a gyakorlati vonatkozásokról rendeznek sportszakmai konferenciát Debrecenben november 14-én és 15-én.
 A konferenciát a Sportiskolák Országos Szövetsége (SIOSZ) a Debreceni Sportcentrum – Sportiskolával közösen szervezi a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán (4032 Debrecen, Böszörményi út 138., TVK épület, 104. terem).
 "A Tehetséggondozás a gyakorlatban - című fórum azt az utat fogja áttekinteni, amely a sportiskolás időszaktól vezet az ötkarikás játékokig. Az eseményen a MOB vezető munkatársai is előadást tartanak, bemutatva az olimpiai bizottság által koordinált utánpótlás-nevelési programokat. A hallgatóságnak az elméleti előadások mellett debreceni, gyakorlati példákon szeretnénk a sport e területét bemutatni" - fogalmazott a mob.hu-nak Kovács Géza, a SIOSZ elnöke.
 
A MOB részéről dr. Bartha Csaba sportigazgató-helyettes, Lehmann László, a Sportiskolai program és Pignitzky Dorottya, a Sport XXI. program vezetője fog beszélni a sportiskolák és az említett, továbbá a Héraklész program kapcsolódási pontjairól, a hazai utánpótlás-nevelésben betöltött szerepükről, a sportiskolák új támogatási rendszeréről, a Sport XXI. program Hajdú Bihar megyei jelenlétéről.
 
Olimpiai vonatkozású előadást hallhatnak az érdeklődők dr. Jakabházyné Mező Máriától, a Magyar Olimpiai Akadémia főtitkárától, aki a szervezet működését fogja bemutatni.
 
A konferencia pénteki napjának második részében a debreceni gyakorlatot, a tehetséggondozás színtereit mutatják be a téma helyi szakértői.
 
A kétnapos program másnapján, szombaton szakmai bemutatókra - atlétika, kézilabda, cselgáncs - kerül sor a Debreceni Sportcentrum Oláh Gábor Csarnokban (4032 Debrecen, Oláh Gábor u. 5. ). A résztvevők meglátogathatják a debreceni sportlétesítményeket, a Főnix csarnokot, a sportuszodát, a jégcsarnokot és a Nagyerdei Stadiont.
 
Regisztráció és bővebb információk: keczeli.danica@cts.hu; siosz@citromail.hu

 


 

MOB MOA NUPI