Tisztújítás – Új elnök a SIOSZ élén

A Magyar Sport Házában tartotta tisztújító közgyűlését a Sportiskolák Országos Szövetsége.  Kovács Géza elnök beszámolóját követően határozatot hozott a tagság az EMMI-vel előkészítés alatt lévő  együttműködési megállapodásról. A sportért felelős államtitkárság a jövőben a SIOSZ szakmai, gazdasági irányításával működtetné a köznevelési intézmények sportiskolai programját.  A résztvevők felhatalmazást adtak az új elnökségnek, hogy a  szerződés ügyében tárgyaljanak és érdemi döntést hozzanak. A  közgyűlésen megjelent 38 küldött  öt évre választott új vezetőséget. A nyolc fős elnökségi tagsági posztra 15-en pályáztak.  Az elnök Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft.  vezetője lett, aki a 2012-től elnöki posztot betöltő Kovács Gézát váltotta,  Alelnökként Kis Mihály, az Újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskola  igazgatója kapott megbízatást.

 

A vezető tisztségviselők mellett az  elnökség tagjává választották az intézményük képviseletében Polgár Anikót (Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium),  Vajda Zsuzsannát (Bp. VI. ker. Kölcsey Ferenc Gimnázium), Németh Zsoltot ( Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája), Boros Andrást (Szombathelyi Sportközpont és Sportiskola Nonprofit Kft.), Makray Balázst (Debreceni Sportcentrum Kft.) és Szabó-Csíkos Judit (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.)
A Felügyelő Bizottság elnökének  Kiss Lászlóné ( Nyíregyházi Arany János Gimnázium,  Általános Iskola és Kollégiuma )  kapott megbízatást. A Felügyelő Bizottság tagjai: Rabi Ferencné ( Csanádi Árpád Általános Iskola és Gimnázium), Kegyes Jenő (Gyarmati Dezső Sport Ált. Isk, Miskolc) és Kertes István (Gyulasport Nonprofit Kft.).