Címvédés – Középiskolás világbajnok a Bercsényi!

A  Dohában megrendezett középiskolai kézilabda világbajnokságon megvédte címét a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakiskolája női csapata.   A győriek csoportgyőztesként – Csehország, Szerbia és Ausztria magabiztos legyőzésével – jutott tovább, ahol Románia együttesével csaptak össze a legjobb négy közé kerülésért. A magyar lányok sikerrel vették az útjukba gördülő akadályokat, a románok felett aratott négygólos győzelmüket követően végig vezetve simán verték Dániát az elődöntőben. A torna megkoronázásaképp a szerdai finálé elsöprő diadalt hozott a magyar küldöttségnek, 30-17-re verték Németország együttesét.

A lányok és kísérőik nagyon élvezték a világbajnokságot, a torna alatt körülmények és a szervezés magas színvonaláról elismerően számoltak be.
– Minden nap megtapasztalhattunk valami újat, nagyon jól éreztük magunkat. A szervezők gondosan ügyeltek arra, hogy minél több programon részt tudjunk venni és minél több mindent láthassunk. A szállással, az étkezéssel és a mérkőzések helyszíneivel egytől egyig elégedettek vagyunk.” – mondta el kérdésünkre Pál Tamara, akit természetesen a mérkőzésekről is faggattunk. „A csoportkörben minden mérkőzést magabiztosan nyertünk, majd a negyeddöntőben Románia, az elődöntőben pedig Dánia ellen szorosabb csatát vívtunk, de szerencsére sikerült győznünk, így ott lehettünk a végjátéknál. Nagyon boldogok vagyunk, hogy aranyéremmel a nyakunkban és felejthetetlen élményekkel gazdagodva térhetünk haza.”


A csapat tagjai:  Afentaler Sára, Andróczki Flóra, Ács Bianka, Kellermann Dóra, Kiser Panna, Kürthi Laura, Lanczová Barbora, Lengyel Eszter, Pál Tamara, Rubint Evelin, Szabó Dorina, Szilovics Fanni, Tóthová Nikolett, Varga Emőke.
Edzők: Róth Kálmán, Tóth Lászlóné
Csapatkísérő: Németh Zsolt a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakiskolája igazgatója

 A magyar csapat eredményei:
Csoportmérkőzések:

Magyarország –  Csehország: 29-16
Magyarország – Szerbia 35-15
Magyarország – Ausztria: 37-19
Negyeddöntő:
Magyarország – Románia 24-20
Elődöntő:
Magyarország – Dánia: 27-21
Döntő:
Magyarország – Németország 30-17.

A SIOSZ gratulál a csapatnak a címvédéshez és a torna alatt nyújtott kiváló teljesítményükhöz!