Közgyűlésen értékelték a 2016-os évet

A Sportiskolák Országos Szövetsége Kaposváron tartotta éves közgyűlését. A Városháza dísztermében megtartott tanácskozáson Németh Zsolt levezető elnök megállapította, hogy a közgyűlés határozatképes, a tagság több minf fele képviseltette magát.
Kovács Géza elnök beszámolt a 2016-os év szakmai és pénzügyi történéseiről.
– A fennállásunk óta a legmozgalmasabb esztendőn vagyunk túl. A MOB elnöksége 2016. márciusban határozatot hozott a sportiskolai program átalakításáról. A váratlan döntés miatt többször rendkívüli ülést tartott az elnökség több hónapon át tartott az egyeztetés. A SIOSZ elnökség kérésére a MOB elnöke elhalasztotta a bevezetést. A sportirányítási rendszer változtatása a KLIK tankerületi rendszer átalakulása miatt nem valósult meg a program változtatása. A jövőben már az EMMI irányítja a sportiskolai programot. A MOB a köznevelési sportiskolák részére a 2016-os támogatási összeget rendben átutalta. A SIOSZ érdek képviseleti szerepe erősödött.  A 7. SIOSZ gála rendben lezajlott a sportkonferenciát  2017. márciusban Kaposváron tartotta meg a szövetség – hangzott el az elnöki beszámolóban.
A Sportiskolások jó eredményeket értek el a 2016-os évben. A riói olimpián 31 sportiskolás kötődésű olimpikon vett részt.
A pénzügyi beszámolót a Felügyelő Bizottság előzetesen megvizsgálta és rendben találta. A Felügyelő Bizottság jelentését Makovecz Éva ismertette.
A 2017-es szakmai terv legfontosabb része a sportiskolai program folytatásának részleteiről való egyeztetés az EMMI sport szakállamtitkárságával.
A VIII. SIOSZ gála időpontja március 23. csütörtök 10 óra. Helyszíne: Budapest Sport Háza.

A 2016-os beszámolókat és a 2017-es szakmai programot és költségvetést ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a tagság.
A személyi kérdéseknél a lemondott elnökségi tag (Dobszay Jenő) és Felügyelő Bizottsági tag (Bejcsy András) tárgyalt a grémium.
A Jelölő Bizottság javaslatát Radnóti Miklós terjesztette elő.
Nyílt szavazással a tagság teljes egyetértéssel ellenszavazat nélkül megválasztotta:
Elnökségi tag: Kegyes Jenő  – Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola igazgatója. Miskolc
Felügyelő Bizottság tagja: Kertes István – Gyulasport Nonprofit Kft. Sportiskola

A hozzászólások során Giczy Béla (Bródy Gimn. Budapest) a tagdíjak felülvizsgálatát, esetleges emelését  kérte az elnökségtől.  Kovács Géza elnök befogadta a javaslatot és napirendre tűzik az elnökségi ülésen.
A közgyűlésen Kovács Géza és Dér Tamás elismeréseket adott át. A korábbi SIOSZ-os konferenconalas szervezésért EMLÉKPLAKETT kitüntetésben részesült:
Makovecz Éva, a Csik Ferenc Általános Iskola és Gimnázium igazgatója
Németh Zsolt, a Győri Műszaki SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Szakgimnáziuma és Szakközépisk. igazgatója

Becsky András, a Debreceni  Sportcentrum Kft. ügyvezetője